Ілона Майборода, 24 роки, із Запоріжжя готує желе із рожевого шампанського.
"Беру таке, тому що воно кисленьке. Напівсолодкі ігристі вина будуть приторними й желе буде несмачним" — говорить жінка.
Для приготування жінка замочує у 375 мл води 10 грамів желатину. Опісля наливає в каструлю півлітра води, кладе туди 10 грамів м'яти, цедру лимона та 150 грамів цукру. Доводить суміш до кипіння й варить три хвилини.

"Сироп відразу проціджую через сито. Цедру та м'яту викидаю, вони свій аромат вже віддали. Додаю до суміші желатин. Все гарно перемішую, допоки желатин не розтане" — пояснює господиня.
Потім Ілона наливає у суміш 375 мілілітрів шампанського й знову перемішує. За бажанням у желе додає ягоди винограду чи чорниці. Розливає у прозорі формочки та ставить на чотири години у холодильник. Дуже гарно подавати желе у прозорих бокалах. Перед подачею прикрашає листочками м'яти та меленими арахісом. Можна також оздобити мармеладом чи ягодами. Виходить шість порцій по 150 мл.

"Цей десерт дітям не можна, бо містить алкоголь. Замість шампанського можна використати яблучно-виноградний сік", - додає.
Коментарі