вівторок, 23 липня 2013 15:32

Желе із шампанського готують з м'ятою

Ілона Майборода, 24 роки, із Запоріжжя готує желе із рожевого шампанського.

"Беру таке, тому що воно кисленьке. Напівсолодкі ігристі вина будуть приторними й желе буде несмачним" — говорить жінка.

Для приготування жінка замочує у 375 мл води 10 грамів желатину. Опісля наливає в каструлю півлітра води, кладе туди 10 грамів м'яти, цедру лимона та 150 грамів цукру. Доводить суміш до кипіння й варить три хвилини.

Автор: Фото Ілони Майбороди
 

"Сироп відразу проціджую через сито. Цедру та м'яту викидаю, вони свій аромат вже віддали. Додаю до суміші желатин. Все гарно перемішую, допоки желатин не розтане" — пояснює господиня.

Потім Ілона наливає у суміш 375 мілілітрів шампанського й знову перемішує. За бажанням у желе додає ягоди винограду чи чорниці. Розливає у прозорі формочки та ставить на чотири години у холодильник. Дуже гарно подавати желе у прозорих бокалах. Перед подачею прикрашає листочками м'яти та меленими арахісом. Можна також оздобити мармеладом чи ягодами. Виходить шість порцій по 150 мл.

Автор: Фото Ілони Майбороди
 

"Цей десерт дітям не можна, бо містить алкоголь. Замість шампанського можна використати яблучно-виноградний сік", - додає.

Зараз ви читаєте новину «Желе із шампанського готують з м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути