понеділок, 25 лютого 2013 05:45

Торт із печива заливають сметаною

— Люблю робити торти без зайвої мороки, — розповідає киянка Олександра Світлицька, 24 роки. — Знайшла рецепт без запікання. Мені підходить, бо в квартирі не працює духовка.

Купує 300 г печива. Найкраще — "До кави" чи зі смаком пряженого молока.

— Можна взяти вівсяне. Розтираю його на дрібні крихти. Змішую із 100 грамами розтопленого масла. Маса не має бути надто жирна чи суха. Форму з роз'ємними стінками застеляю пергаментним папером. Вигортаю масу з печива і добре трамбую. Ставлю в холодильник на півгодини.

Робить желе із 450 г сметани 20% жирності та 300 г згущеного молока.

— Намагаюся вибрати якісну згущенку без домішок та олії. 10 грамів желатину заливаю водою — три чверті склянки. Залишаю набрякати на 10 хвилин, а потім розтоплюю на паровій бані, щоби повністю розчинився.

У сметану, змішану зі згущенкою, додає желатин. Постійно помішує. Потім виливає у форму на масу з печива.

— Для смаку, доки желе не застигло, можна додати фрукти. Добре смакує журавлина, дає кислинку. Торт ставлю в холодильник, щоб застиг. На це треба 2 години. Якщо є шоколад або горіхи, посипаю ними готову страву.

Зараз ви читаєте новину «Торт із печива заливають сметаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути