— Люблю робити торти без зайвої мороки, — розповідає киянка Олександра Світлицька, 24 роки. — Знайшла рецепт без запікання. Мені підходить, бо в квартирі не працює духовка.
Купує 300 г печива. Найкраще — "До кави" чи зі смаком пряженого молока.
— Можна взяти вівсяне. Розтираю його на дрібні крихти. Змішую із 100 грамами розтопленого масла. Маса не має бути надто жирна чи суха. Форму з роз'ємними стінками застеляю пергаментним папером. Вигортаю масу з печива і добре трамбую. Ставлю в холодильник на півгодини.
Робить желе із 450 г сметани 20% жирності та 300 г згущеного молока.
— Намагаюся вибрати якісну згущенку без домішок та олії. 10 грамів желатину заливаю водою — три чверті склянки. Залишаю набрякати на 10 хвилин, а потім розтоплюю на паровій бані, щоби повністю розчинився.
У сметану, змішану зі згущенкою, додає желатин. Постійно помішує. Потім виливає у форму на масу з печива.
— Для смаку, доки желе не застигло, можна додати фрукти. Добре смакує журавлина, дає кислинку. Торт ставлю в холодильник, щоб застиг. На це треба 2 години. Якщо є шоколад або горіхи, посипаю ними готову страву.
Коментарі