Смажений ананас - незвичайний десерт. Соковитий всередині та хрусткий зовні. Для ще ніжнішого смаку, страву подають зі збитими вершками. Великим плюсом є те, що процес приготування займає менше 10 хвилин. Це дуже зручно коли хочеться прямо зараз чогось смачненького.

Інгредієнти:
Вершки 38% 150 мл
Масло вершкове 82% 30 г
Великі ягоди ожини 6 шт.
Ананас (свіжий або консервований) 300 г
Цукор 15 г
Порізаний мигдаль 3 г
Приготування
Почистити ананас і розрізати його на кілька дуже великих кілець. Вони мають бути 3-4 см завтовшки.
Збити охолоджені вершки міксером. Головне: під час збивання не додавати цукор - його і так буде достатньо.
Коли вершки стануть густими і збільшаться в обсязі, закинути в них три ягоди ожини і ще трохи збити. Подрібнені ягоди дадуть сік і вершки стануть красивого бузкового кольору.
Розігріти сковороду. На суху поверхню покласти мигдаль. Кілька разів струснути і висипати на окрему тарілку. Нехай холоне.
На розпечену сковороду засипати цукор. Він стане темніти і танути, після чого відразу ж додати вершкове масло.
Читайте також: У сливовий пиріг кладуть порізаний шоколад та лимонну цедру
В отриману карамель покласти ананас і обсмажити з двох сторін.
Викладіть його з карамеллю на тарілку. Потім покласти збиті вершки, прикрасити ожиною і мигдалем.
Коментарі