Запечена курка є водночас святковою та буденною стравою. Щоб відійти від звичних смаків, треба не боятися екпериментувати.
Незвичне поєднання курки з абрикосовим джемом дає нову смакову палітру, а додавання овочевого гарніру - повноцінну страву. Приготувати курку за цими рецептами варто хоча б, щоб знати новий її присмак.
Запечена курка в абрикосовою глазурі
Інгредієнти:
мелений кумін 2 ч. л.
мелена кориця 1/2 ч. л.
велика сіль 1 1/2 ч. л.
тушка курки 1.8 кг
оливкова олія 1 ст.л.
абрикосовий джем 1/3 склянки
Приготування:
Перемішати кумін, корицю і сіль в невеликій мисці. Натерти курку спеціями і залишити маринуватися мінімум на годину.
Розігріти духовку до 190 ° С. Помістити курку на деко грудкою вгору і змастити її оливковою олією. Помістити на середній рівень і запікати протягом 50 хвилин.
Поки курка запікається, нагріти абрикосовий джем в мікрохвильовій печі.
Вийняти курку з духовки і змастити абрикосовим джемом за допомогою силіконової пензлика. Збільшити температуру в духовці до 210 ° С.
Повернути курку в духовку і готувати протягом додаткових 8-10 хвилин. Через 4 хвилини потрібно буде ще раз змастити курку абрикосовою глазур'ю. Вийняти з духовки і дати постояти протягом 15 хвилин перед подачею на стіл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 секретів правильного вибору і приготування яєць
Курка з лимоном і часником
Інгредієнти:
1 курка (1,5 кг)
120 г вершкового масла
петрушка
розмарин
2 лимона
сіль
перець
10 зубчиків запеченого часнику
Приготування:
Запекти часник, подрібнити і змішати з розм'якшеним вершковим маслом.
Помити курку і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Всередину неї вкласти зелень та половинки лимона.
Помастити курку часниковим маслом. Запікаємо 1.5 години при температурі 180 С.
Запечена курка в духовці з овочами
Інгредієнти:
тушка курки 1.5 кг
цибуля 1 шт.
лавровий лист 6 шт.
лимон 0.5 шт.
сіль перець
олія 1 ст.л.
Для овочевого гарніру:
болгарський перець 4 шт.
червона цибуля 3 шт.
часник 1 головка
олія 3 ст. л.
розмарин 2 гілочки
сіль за смаком
Приготування:
Курку помити і обсушити. Натерти сіллю і перцем, змастити 1 ст.л. рослинного масла. Покласти всередину 2 лаврові листки, половину лимона і крупно нарізану цибулину.
Помістити курку у форму для запікання грудкою вгору, покласти на неї залишилися лаврове листя. Запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 30-40 хвилин.
У цей час крупно нарізати перець і цибулю. Часник очистити від шкірки і розрізати впоперек навпіл. Змішати овочі в мисці, додати масло, розмарин і сіль, перемішати.
Через 40 хвилин запікання курки додати овочі в форму, запікати до готовності м'яса. Із шматка з готової курки повинен виділятися прозорий сік.
Накрити птицю фольгою і дати постояти 15 хвилин перед подачею.
Коментарі