четвер, 22 червня 2017 13:29

Запечена курка по-новому: 3 літні рецепти

Запечена курка є водночас святковою та буденною стравою. Щоб відійти від звичних смаків, треба не боятися екпериментувати.

Незвичне поєднання курки з абрикосовим джемом дає нову смакову палітру, а додавання овочевого гарніру - повноцінну страву. Приготувати курку за цими рецептами варто хоча б, щоб знати новий її присмак.

Запечена курка в абрикосовою глазурі

Автор: modista.org.ua
 

Інгредієнти:

мелений кумін 2 ч. л.

мелена кориця 1/2 ч. л.

велика сіль 1 1/2 ч. л.

тушка курки 1.8 кг

оливкова олія 1 ст.л.

абрикосовий джем 1/3 склянки

Приготування:

Перемішати кумін, корицю і сіль в невеликій мисці. Натерти курку спеціями і залишити маринуватися мінімум на годину.

Розігріти духовку до 190 ° С. Помістити курку на деко грудкою вгору і змастити її оливковою олією. Помістити на середній рівень і запікати протягом 50 хвилин.

Поки курка запікається, нагріти абрикосовий джем в мікрохвильовій печі.

Вийняти курку з духовки і змастити абрикосовим джемом за допомогою силіконової пензлика. Збільшити температуру в духовці до 210 ° С.

Повернути курку в духовку і готувати протягом додаткових 8-10 хвилин. Через 4 хвилини потрібно буде ще раз змастити курку абрикосовою глазур'ю. Вийняти з духовки і дати постояти протягом 15 хвилин перед подачею на стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 секретів правильного вибору і приготування яєць

Курка з лимоном і часником

Автор: smachni-recepti.pp.ua
 

Інгредієнти:

1 курка (1,5 кг)

120 г вершкового масла

петрушка

розмарин

2 лимона

сіль

перець

10 зубчиків запеченого часнику

Приготування:

Запекти часник, подрібнити і змішати з розм'якшеним вершковим маслом.

Помити курку і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Всередину неї вкласти зелень та половинки лимона.

Помастити курку часниковим маслом. Запікаємо 1.5 години при температурі 180 С.

Запечена курка в духовці з овочами

Автор: modista.org.ua
 

Інгредієнти:

тушка курки 1.5 кг

цибуля 1 шт.

лавровий лист 6 шт.

лимон 0.5 шт.

сіль перець

олія 1 ст.л.

Для овочевого гарніру:

болгарський перець 4 шт.

червона цибуля 3 шт.

часник 1 головка

олія 3 ст. л.

розмарин 2 гілочки

сіль за смаком

Приготування:

Курку помити і обсушити. Натерти сіллю і перцем, змастити 1 ст.л. рослинного масла. Покласти всередину 2 лаврові листки, половину лимона і крупно нарізану цибулину.

Помістити курку у форму для запікання грудкою вгору, покласти на неї залишилися лаврове листя. Запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 30-40 хвилин.

У цей час крупно нарізати перець і цибулю. Часник очистити від шкірки і розрізати впоперек навпіл. Змішати овочі в мисці, додати масло, розмарин і сіль, перемішати.

Через 40 хвилин запікання курки додати овочі в форму, запікати до готовності м'яса. Із шматка з готової курки повинен виділятися прозорий сік.

Накрити птицю фольгою і дати постояти 15 хвилин перед подачею.

Зараз ви читаєте новину «Запечена курка по-новому: 3 літні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути