Яйця для багатьох людей є основним продуктом в раціоні. В них багато вітамінів та білків. Їх швидко готувати, що дуже зручно для сніданку чи перекусу.
Щоб полегшити процес приготування, варто скористатися кулінарними секретами.

Як розбити яйце
Всупереч традиції розбивати яйце лезом ножа або об край миски, найкращий спосіб - розбити яйце на рівній поверхні столу. Саме ним користуються професійні кухарі. Так шматочки шкаралупи не потраплять у страву.
Як відокремити білок від жовтка
Розбийте яйце над мискою, а потім візьміть жовток в долоню і почекайте, поки білок стече крізь пальці.
Як очистити варені яйця
Аби очистити варені яйця, вдарте по кожному, щоб шкаралупа тріснула. Залийте холодною водою і залиште холонути. Після цього шкаралупа легко очиститься.
Як зварити яйця
Налийте воду в каструлю, покладіть яйця і поставте на вогонь. Після закипання варіть 3-4 хв, щоб були яйця некруто. Для яєць у мішечку - 5-6 хв., для яєць крутих - 8 хв.

Як зварити яйця пашот
Невелика хитрість: у воду, в якій буде варитися яйце, влийте 0,5 ч. л. оцту.
яйця арзаків
Яйця арзаків - один з варіантів приготування яєць пашот. Розбийте яйце в імпровізований мішечок з харчової плівки, змащений вершковим маслом. Посоліть, додайте спецій, перев'яжіть і опустіть в киплячу воду на 4-5 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових рецептів рибних страв з різних країн світу
Яйце в мікрохвильовці
Просто, як все геніальне: розбийте в чашку яйце, влийте трохи води, накрийте блюдцем і готуйте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом хвилини.
Правильна яєчня
Яєчню потрібно готувати повільно: що вона повільніше смажиться, то краще. Смажте на слабкому вогні.
Пишна яєчня
Влийте в сковороду, в якій смажиться яєчня, 2 ст. л. води. Це зробить страву пишною.
Свіже яйце
Їсти сирими можна лише дуже свіжі яйця. Щоб визначити, чи придатне сире яйце до вживання, помістіть його у воду. Якщо яйце лежить на дні - воно свіже, якщо піднявся один край, значить, йому вже 2 тижні, ну а якщо яйце спливло - воно зіпсоване.
Коментарі