Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 10:08

10 секретів правильного вибору і приготування яєць

Яйця для багатьох людей є основним продуктом в раціоні. В них багато вітамінів та білків. Їх швидко готувати, що дуже зручно для сніданку чи перекусу.

Щоб полегшити процес приготування, варто скористатися кулінарними секретами.

Автор: jisty.com.ua
 

Як розбити яйце

Всупереч традиції розбивати яйце лезом ножа або об край миски, найкращий спосіб - розбити яйце на рівній поверхні столу. Саме ним користуються професійні кухарі. Так шматочки шкаралупи не потраплять у страву.

Як відокремити білок від жовтка

Розбийте яйце над мискою, а потім візьміть жовток в долоню і почекайте, поки білок стече крізь пальці.

Як очистити варені яйця

Аби очистити варені яйця, вдарте по кожному, щоб шкаралупа тріснула. Залийте холодною водою і залиште холонути. Після цього шкаралупа легко очиститься.

Як зварити яйця

Налийте воду в каструлю, покладіть яйця і поставте на вогонь. Після закипання варіть 3-4 хв, щоб були яйця некруто. Для яєць у мішечку - 5-6 хв., для яєць крутих - 8 хв.

Автор: ruhow.ru
 

Як зварити яйця пашот

Невелика хитрість: у воду, в якій буде варитися яйце, влийте 0,5 ч. л. оцту.

яйця арзаків

Яйця арзаків - один з варіантів приготування яєць пашот. Розбийте яйце в імпровізований мішечок з харчової плівки, змащений вершковим маслом. Посоліть, додайте спецій, перев'яжіть і опустіть в киплячу воду на 4-5 хв.

Автор: news.foto.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових рецептів рибних страв з різних країн світу

Яйце в мікрохвильовці

Просто, як все геніальне: розбийте в чашку яйце, влийте трохи води, накрийте блюдцем і готуйте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом хвилини.

Правильна яєчня

Яєчню потрібно готувати повільно: що вона повільніше смажиться, то краще. Смажте на слабкому вогні.

Пишна яєчня

Влийте в сковороду, в якій смажиться яєчня, 2 ст. л. води. Це зробить страву пишною.

Свіже яйце

Їсти сирими можна лише дуже свіжі яйця. Щоб визначити, чи придатне сире яйце до вживання, помістіть його у воду. Якщо яйце лежить на дні - воно свіже, якщо піднявся один край, значить, йому вже 2 тижні, ну а якщо яйце спливло - воно зіпсоване.

Зараз ви читаєте новину «10 секретів правильного вибору і приготування яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути