Ексклюзиви
субота, 29 вересня 2018 17:03

"За торти писали слова подяки, я читала їх і плакала" - жінка створює кулінарні шедеври
6

Кондитер з Дніпра Юлія Тимко з сином

Дніпрянка Юлія Тимко пече барвисті торти. У минулому вона технолог на цукерковій фабриці, зараз - затребуваний кондитер. Дівчина почала пекти кілька років тому.

- Наближався перший день народження сина Дані, і я вирішила замовити гарний торт, - згадує Юля. - Подивилася на ціни і дуже здивувалася. Тоді я ще не розуміла, як формується ціна. Подруга пообіцяла спекти для Дані тортик. Але за пару днів до урочистості відмовилася. І тоді я вирішила, що впораюся сама. Знайшла в Інтернеті рецепт простіше. Першу у своєму житті мастику зробила з маршмеллоу, взяла найпростіші барвники, які зазвичай використовують на Великдень для яєць. Вийшов п'ятикілограмовий торт у формі тигреняти - бісквіт з персиками і сметанним кремом.

Півроку жінка не наважувалася пекти на замовлення, але незабаром почала працювати вдома.

Перший торт Юля спекла для тієї ж подруги Олі. Далі були замовлення від сусідів. Юля створила групу з соцмережах, придумала назву "Тортуаз" і почала запрошувати туди людей. Роботами майстрині зацікавилися, і справа пішла.

- Мені писали слова подяки за торти, я читала їх і плакала, На роботі нам говорили, що ми нічого не знаємо і не вміємо. Тому похвали від клієнтів були надзвичайно важливі.

Дівчина впевнена, що в приготуванні тортів не останню роль грає енергетика замовника.

- Буває, замовляють складний торт, але коли клієнт весь світиться і горить, то і торт просто вилітає з-під руки, А буває, потрібно спекти прості бісквітні коржі, а вони не піднімаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали напрочуд реалістичні торти, зовсім не схожі на десерт

Юля весь час експериментує. Торти рустик (голі, не покриті кремом), квітковий декор, пряниковий, карамельний, шоколадні сфери і безе.

- Якось в Інстаграмі побачила рекламу майстер-класу з бісквітних тортів, - згадує кондитер. - І вирішила оновити свої знання. Майстер робила лавандово-чорничний торт. Це було незвично і цікаво. Зараз цей торт - один з найулюбленіших у моїх клієнтів.

Раніше чорницю для нього Юлі передавала з Чернігова тітка. Купувала ягоди у місцевих жителів і заморожену відправляла племінниці.

- У цьому році вона з чоловіком ходила в ліс і зібрала для мене 15 кілограмів чорниці, - розповідає Юля. - Це справжній подвиг, адже її дуже складно збирати. Ще один хіт - снікерс. Піддавшись останнім віянням моди, такий торт на день народження сина замовила і я. Снікерс просто закохав в себе: шоколадні коржі, хрусткий арахіс, солона тягуча карамель і смачний крем. Такого я давно не їла. Це універсальний торт. Кожен майстер робить його по-своєму: один з карамеллю, інший зі згущеним молоком. Хтось вставляє безе, хтось просто обсмажує арахіс, хтось карамелізує. Мій рецепт складений з двох. У відомого блогера Торі Pteat підгледіла рецепт, але основу вона робить на пиві, тому коржі я взяла у Енді Шефа. Вони шоколадні, досить щільні і легко печуться. Я не вважаю негожим підглядати ідеї у профі. Якщо вже вчитися, то у майстрів. Торт все одно виходить інший.

20-річна Лора Лукаідіс із Великої Британії створює дивовижні торти у формі найрізноманітніших речей. Серед них гамбургери, запечена шинка, суші й навіть тварини. Спеціальної освіти дівчина не має — усьому навчилася сама.

Зараз ви читаєте новину «"За торти писали слова подяки, я читала їх і плакала" - жінка створює кулінарні шедеври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути