Тертий пиріг - ароматна та ніжна випічка, яка більшості знайома з дитинства. Традиційно готують на пісочному тісті. Начинка може бути будь-якою: варення, сир, або заморожені фрукти. Нижче зібрані найсмачніші рецепти з приготуванням яких впорається навіть підліток.
Тертий пиріг із сиром
Інгредієнти:
борошно – 200 г
вершкове масло – 70 г
цукор – 50 г;
розпушувач – 1 ч. л.
вершки – 20 мл
сир – 200 г
вершки – 40 мл
цукор – 50 г
Приготування:
Вершкове масло натерти на крупній тертці. Додати в борошно з розпушувачем і перетерти в дрібну крихту. Всипати цукор, вбити яйце і влити вершки. Замісити тісто. Перекласти в пакет або на харчову плівку і прибрати в морозильну камеру на 40 хвилин. Сир змішати з вершками та цукром й пом'яти виделкою. Замерзле тісто розділити на дві половини. Форму 20 см змастити маслом і натерти одну половину тіста на крупній тертці. Розподілити виделкою рівномірно по всьому дну. Зверху викласти начинку. Натерти другу половину тіста і теж розподілити рівномірно виделкою. Випікати в розігрітій до 180 градусів печі від 25 до 45 хвилин.
Тертий пиріг із варенням
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.
цукор – 170 г
сметана 20% – 100 г
вершкове масло – 220 г
сода – 3 г
оцет – 5 г
борошно – 560 г
варення – 500 г.
Приготування
Змішати цукор, сметану, яйця та масло. Додати соду та оцет й перемішати. Просіяти борошно, перемішати. Замішати тісто, 1/3 відправити в морозильну камеру. 2/3 тіста розкачати на деко, зверху розподілити варення і натерти охолоджене тісто. Випікати при 180 °С 15-20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимовий торт з маком на будь-яке свято: як прикрасити десерт
Тертий пиріг із яблуками
Інгредієнти:
яблука – 600-650 г
цукор – 90 г
кукурудзяний крохмаль – 35 г
яйце – 2 шт.
вершкове масло – 200 г
борошно – 500 г
мелена кориця, мускатний горіх, сіль – по 1/2 ч. л.
Приготування
Змішати сіль, цукор, вершкове масло, муку й перетерти руками до стану крихти. Додати яйця і замісити тісто. 1/3 частину тіста загорнути в плівку та прибрати в морозилку. Решту тіста розкачати качалкою між двома аркушами пергаменту, завтовшки 4 мм. Прибрати на 20 хвилин у морозилку. Охолоджене тісто викласти у форму. З'єднати нарізані кубиком яблука, крохмаль, цукор і прянощі, перемішати й викласти на тісто. Тісто з морозилки натерти зверху на яблука. Випікати при 180 °С годину.
Вишукані тістечка "Соффіоні" є візитівкою італійської кухні. Їх верх нагадує пелюстки незапечатаного конверту. За це десерт називають "Листами кохання".
Коментарі