Взимку атмосферно готувати білосніжні десерти. Таким є кокосовий торт. Щоб додати трохи цікавіших нот, варто насипати маку. Коржі виходять розсипчастими і їх не потрібно додатково просочувати. Тут цілком вистачає крему.
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.
сметана - 200 г
вершкове масло - 150 г
кокосова стружка - 80 г
мак - 150 г
борошно - 150 г
цукор - 100 г
розпушувач - 1 ч. л.
Для крему:
цукор - 300 г
вершкове масло - 200 г
борошно - 5 ст. л.
молоко - 750 мл
яйце - 1 шт
кокосова стружка - 20-30 г
Приготування:
Яйця з цукром збити міксером. Додати сметану і розтоплене масло. Змішати до однородності та насипати кокосову стружку.
Далі додати просіяне борошно і розпушувач. Тісто повинно вийти в міру густим і повітряним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десерт закоханих: ніжні тістечка Соффіоні мають лимонну нотку
Пекти можна у духовці 45 хвилин або у мультиварці на режимі "Випічка" 60 хв. Форму для випічки помастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером. Готовність перевірити сухою зубочисткою.
Готовий корж охолодити на решітці.
Налити в каструлю молоко. Додати цукор, борошно і яйцо. Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, постійно помішуючи. Через 15 хв. крем загусне і стане однорідним.
Зняти крем з вогню, додати в нього м'яке вершкове масло і кокосову стружку, перемішати вінчиком. Крем охолодити.
Тим часом розрізати корж на 3 частини. Помастити кремом і прикрасити за смаком. Поставити торт на ніч у холодильник.
Відома кондитерка Єлизавета Глінська поділилась рецептом французького десерту. У ньому є ніжне безе, яке подають з ванільним кремом англез.
"Страва називається "Іль флотан", що в перекладі означає "Плаваючий острів". Він готується легко і з'їдається швидко. Його під силу зробити кожному, тому сміливо пробуйте", - пояснює кондатерка.
Коментарі