Відома кондитерка Єлизавета Глінська поділилась рецептом французького десерту. У ньому є ніжне безе, яке подають з ванільним кремом англез.
"Страва називається "Іль флотан", що в перекладі означає "Плаваючий острів". Він готується легко і з'їдається швидко. Його під силу зробити кожному, тому сміливо пробуйте", - пояснює кондатерка.
Інгредієнти крему:
300 мл вершків 30-35%
300 мл молока
1/2 палички ванілі
5 жовтків
1,5 ст. л. цукру
Інгредієнти безе:
2 білків
4 ст. л. цукру
цедра лимону
1 ч. л. лимонного фрешу
Приготування:
У каструлі змішати жовтки з цукром. Додати молоко, вершки, ваніль. На середньому вогні довести до загустіння. Не перегріти білки, щоб не згорнулися.
Зняти з вогню, процідити через сито, вилити у миску. Накрити харчовою плівкою, поставити у холодильник на ніч.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулетики з індички і грибів від Ольги Сумської
Для приготування безе лимон натерти на грубій тертці. У мисці з'єднати цедру з цукром, білками та соком лимона. Розігріти на водяній бані, варити на малому вогні 10 хв. до розтанення цукру. Зняти з вогню, процідити через сито, збити блендером.
У глибоку тарілку налити крем англез. Зверху викласти шар меренги, задекорувати горіхами або ягодами.
Олів'є буває з куркою або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Салат може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту або дієтичним чи вегетаріанським.
От Єлизавета Глінська робить його з яловичим язиком і домашнім майонезом.
Коментарі