Середа, 20 січня 2021 09:50

Єлизавета Глінська розкрила рецепт плаваючого десерту

Єлизавета Глінська розкрила рецепт плаваючого десерту
Єлизавета Глінська безе подає з горіхами та ягодами. Фото: instagram.com

Відома кондитерка Єлизавета Глінська поділилась рецептом французького десерту. У ньому є ніжне безе, яке подають з ванільним кремом англез.

"Страва називається "Іль флотан", що в перекладі означає "Плаваючий острів". Він готується легко і з'їдається швидко. Його під силу зробити кожному, тому сміливо пробуйте", - пояснює кондатерка.

Інгредієнти крему:

300 мл вершків 30-35%

300 мл молока

1/2 палички ванілі

5 жовтків

1,5 ст. л. цукру

Інгредієнти безе:

2 білків

4 ст. л. цукру

цедра лимону

1 ч. л. лимонного фрешу

Приготування:

У каструлі змішати жовтки з цукром. Додати молоко, вершки, ваніль. На середньому вогні довести до загустіння. Не перегріти білки, щоб не згорнулися.

Зняти з вогню, процідити через сито, вилити у миску. Накрити харчовою плівкою, поставити у холодильник на ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулетики з індички і грибів від Ольги Сумської

Для приготування безе лимон натерти на грубій тертці. У мисці з'єднати цедру з цукром, білками та соком лимона. Розігріти на водяній бані, варити на малому вогні 10 хв. до розтанення цукру. Зняти з вогню, процідити через сито, збити блендером.

У глибоку тарілку налити крем англез. Зверху викласти шар меренги, задекорувати горіхами або ягодами.

Олів'є буває з куркою або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Салат може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту або дієтичним чи вегетаріанським.

От Єлизавета Глінська робить його з яловичим язиком і домашнім майонезом.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета Глінська розкрила рецепт плаваючого десерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 803
Голосування Який результат покаже збірна України з футболу на Євро-2020/21?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) виграє турнір
Переглянути