Олів'є буває з куркою або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Салат може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту або дієтичним чи вегетаріанським.
От Єлизавета Глінська робить його з яловичим язиком і домашнім майонезом.
"Не уявляю Новий рік без олів'є, із задоволенням його готую. Важливо майонез збивати занурювальним блендером, а олію додавати дуже тонкою цівкою. Інакше не буде пишної легкої маси. Щодо язика, то кидайте його в окріп і варіть до готовності", – говорить шеф-кухар.
Інгредієнти:
400 г язика (відвареного)
1 морквина
4 картоплини
2 середніх огірка
2 солоних огірка
1 цибулина
100 г зеленого консервованого горошку
3 яйця
100 г майонезу: 2 жовтки, 1 ч. л. гірчиці, 300 мл олії, сік лимона за смаком, 100 г сметани
Приготування:
На майонез збити жовтки з гірчицею і соком лимона. Додати тонкою цівкою ½ частини олії порціями і продовжувати збивати. Додати порціями йогурт, потім олію і продовжувати збивати. Довести до смаку сіллю і соком лимона.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічна закуска нагадує справжні мандарини
Для олів'є відварити язик у підсоленій воді, залити холодною водою, дати охолонути і зняти шкірку.
Відварити картоплю, моркву, яйця. Нарізати язик, картоплю, моркву, яйця, цибулю і огірки невеликим кубиком.
Замаринувати цибулю в суміші солі, цукру, 1 ч. л. олії та 1 ч. л. оцту. Перемішати всі інгредієнти, заправити майонезом, довести до смаку сіллю.
Єлизавета Глінська готує легкі безе з кремом до святкового столу. Цей ніжний десерт, як ніколи є доречним на зимовому святкуванні, адже нагадує сніжки.
Кондитер безе перемащує кремом "Шарлотт" і викладає на тарілку. Ці солодкі кульки прекрасно доповнять святкове меню.
Коментарі