Смореброди - це не просто бутерброди, а справжнє мистецтво на скибці хліба.
Ці відкриті сендвічі прийшли до нас із Скандинавії й швидко підкорили серця гурманів у всьому світі.

Їхня особливість - у поєднанні простоти та вишуканого вигляду. Кожен смореброд - це мінішедевр, що легко готується, але виглядає як страва з ресторану.
Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився ідеями, як смачно та красиво приготувати смореброди. Вони вразять будь-кого за лічені хвилини.
"Бутерброд - це не просто "хліб, ковбаса і сир". Це може бути значно цікавіше. Особливо, якщо мова про смореброд - відкритий бутерброд зі Скандинавії. Основа - завжди темний житній хліб. Він щільний, насичений, із виразним смаком.
У сморебродах не потрібно точних грамів - можна фантазувати і експериментувати.
Варіанти начинок для сморебродів
1. Оселедець заправлений зерновою гірчицею та сметаною, лист салату, кріп, цибуля, багато редису, можна замінити крем-сиром.

2. Змастити хліб крем-сиром з хроном, рукола, варене яйце, зверху викласти філе оселедця, огірок та мікрогрін.
3. Консервовані сардини, зернова гірчиця, підкопчений соус барбекю, трішки крем-сиру або майонезу на хліб (щоб тримався лист салату), маринований огірок, томати.

4. Паштет з копченої скумбрії, з крем-сиром та вареним яйцем. Для прикраси - яйце, огірок, кріп. Це дуже смачно.
5. Шинка, крем-сир, твердий сир, маринований огірок, листя салату. (Замість крем-сиру можна змішати майонез з барбекю)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смак просто знесе дах" - Джеймі Олівер подилився особливим рецептом сирних тостів
6. Печінковий паштет, варений буряк маринований з бальзамічним оцтом, маринована цибуля та лісові горіхи (або цибулевий джем).

Кожен смореброд - зі своїм характером. Зберігайте ідеї, щоб спробувати вдома, наголосив кулінар.
Переглянути цей допис в Instagram
Данський бутерброд, або смореброд є справжньою гастрономічною перлиною скандинавської кухні. Ця закуска завоювала серця гурманів у всьому світі.
Її головна особливість - доречне поєднання простих, але свіжих інгредієнтів, які викладаються на шматочок хрусткого житнього хліба. Смореброди можуть бути як солодкими, так і солоними, а їхнє оформлення - справжнє мистецтво. Це ідеальний варіант для поживного сніданку, адже готуються вони швидко і мають апетитний вигляд.
Коментарі