Ексклюзиви
Четвер, 11 липня 2019 12:22

Відкрили секрет солодкого варення з кабачків

Відкрили секрет солодкого варення з кабачків
Варення із кабачків має неоднорідну консистенцію. Фото:UkrMedia

Із лимонів, апельсинів та кабачків можна приготувати цитрусове варення.

Рецептом поділився Андрій Приходько.

Чоловік проживає у Розсошенцях Полтавського району. Варення готує щороку, чим радує свою родину.

"Основа — кабачок. Лимона і апельсина додаю зовсім трішки. Насправді дуже люблю кабачки через їхню універсальність. Дружина готує шикарні "лодочки" з них, начинені м'ясом, смажить кабачкові оладки. А я от експериментую із солодким", - розповів Андрій.

На вигляд варення із кабачків не схоже ні на що — воно жовте, пахне лимонами, має неоднорідну консистенцію.

"Для варення беру кілограм цукру і кілограм кабачків. Також один лимон і три апельсина. Чищу кабачки, обов'язково прибираю кісточки. Тру їх на тертці, хоча можна порізати і кубиками — тут уже як кому подобається. Я беру на це варення невеликі баночки, у які зручно вкладати саме натерті овочі", - додав Андрій.

Фрукти для варення чоловік нарізає. Але можна пропустити і через м'ясорубку.

Коли інгредієнти готові, треба їх перемішати в одній великій мисці та засипати цукром.

Далі лишити настоюватися годин на 5-6, аби вони пустили сік.

Після того, як час минув, прокип'ятити отриману масу, охолодити її і знову поставити на вогонь.
І так тричі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодке, яке використовували як афродизіак

Отримане варення розкладіть по стерилізованих банках і закривайте.

Банки, як у випадку з помідорами чи огірками, перевертати не треба.

Також Андрій дав поради, як обрати овочі та фрукти на варення.

"Кабачки беріть недозрілі. Вони матимуть тоншу шкірку і менше насіння. Довжина приблизно 12-20 сантиметрів. Звертайте увагу на зовнішність овоча, щоб був гладеньким і непошкодженим. Якщо м'який і з подряпинами, краще не беріть. Лимон має бути без чорних цяток, нем'яким. Можете навіть понюхати його, аромат вчуватиметься дуже добре. Апельсини вибирають за таким же принципом", - додав Андрій.

Галина Даценко із Розсошенців Полтавського району готує окрошку з копченою рибою – її родина у захваті.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили секрет солодкого варення з кабачків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 65
Голосування Який з українських музичних фестивалів цього літа ви вважаєте найкращим?
  • Atlas Weekend
  • UPark Festival
  • Файне місто
  • Leopolis Jazz Fest
  • ZaxidFest
  • Джаз на Дніпрі
  • Бандерштат
  • Ваш варіант у коментарях
Переглянути
Погода