11 липня відзначають Міжнародний день шоколаду. Його святкують із 1995-го року у Франції.
Першими навчилися робити шоколад ацтеки. Вони називали його "їжею богів". Іспанські конкістадори охрестили ласощі "чорним золотом" і використовували для зміцнення фізичних сил і витривалості.
Пізніше, споживання шоколаду в Європі обмежувалося лише аристократичними колами. Наприклад, у матері Терези була пристрасть до шоколаду, а пані Помпадур була впевнена, що лише шоколад може розпалити вогонь пристрасті.
Gazeta.ua пропонує топ-3 найшвидших рецептів десертів із шоколаду.
Торт без випічки
Інгредієнти:
300 г печива
150 г вершкового масла
3-4 ст. л. какао
250 г вершкового сиру
50-100 г цукрової пудри
200 г шоколаду
100 г вершків
Спосіб приготування:
Потрібно зробити основу - корж для торта. Вершкове масло необхідно розтопити, а печиво подрібнити за допомогою блендера або молоточка. У глибокій мисці з'єднати масло, крихту печива і какао. Ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною.
На дно форми викласти крихту і щільно притиснути. Для цього можна використовувати склянку. Крихту потрібно розкласти рівним шаром і відправити корж в холодильник.
Саме час зайнятися начинкою. Вершковий сир (можна також використовувати сирну масу) збивати, поступово вводячи цукрову пудру.
А тепер головний інгредієнт - шоколад. Його необхідно відправити на водяну баню і розтопити. Потім дати трохи охолонути і акуратно ввести в вершковий сир. Ще раз ретельно збити масу.
В окремій мисочці необхідно збити вершки до повітряної маси.
Акуратно ввести вершки в шоколадну масу, перемішуючи лопаткою або ложечкою. З'єднати всі інгредієнти, намагаючись зберігати масу повітряної.
Коли шоколадна маса стала однорідною, саме час діставати корж. За цей час він встиг вже затвердіти. На корж акуратно викласти крем і розрівняти. Відправити його в холодильник мінімум на 5 годин.
Маффін в чашці
Інгредієнти:
3 ст. л. борошна
1 ч. л. розчинної кави
2 ст. л. какао-порошку
2,5 ст. л. цукру
1/4 ч. л. розпушувача тіста
2 ст. л. молока
1 яйце
2 ст. л. рослинного масла
1/2 ч. л. ваніліну
Спосіб приготування:
У мисці змішати борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Добре перемішати.
Додати молоко, яйце, масло і ванілін. Знову перемішати виделкою до утворення однорідної густої маси.
Вилити суміш в змащену маслом кухоль і поставити в мікрохвильовку на найвищий режим приблизно на 90 секунд.
Брауні
Інгредієнти:
150 г вершкового масла
65 г какао-порошку (без цукру) (=2/3 склянки)
200 г цукру (1 стакан)
2 яйця
1 ч. л. ванільного екстракту
100 г борошна (приблизно 4/5 склянки)
Спосіб приготування:
Розтопити масло, нагріваючи в мікрохвильовці близько 30 секунд. Додати цукор, какао і ваніль, добре перемішати.
Додати яйця, по одному за раз, кожен раз злегка збиваючи. Додати борошно і перемішати.
Змастити маслом форму, придатну для мікрохвильовки. Викласти тісто у форму. Готувати в режимі високої потужності 4-5 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що з'їсти перед сном, щоб добре виспатися
Шоколад - жіночий афродизіак. В рецепт ацтеків, від яких іспанці дізналися про какао-боби і напої з них, входили ваніль і перець чилі, що робить продукт сильннайсильнішим збудливим засобом. Вибирайте шоколад з вмістом какао не менше 70%.
Коментарі