Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2016 19:10

У м'ятне морозиво додають шматки чорного шоколаду
7

Фото: recepti.co.ua

М'яту з шоколадом поєднують у багатьох десертах. У вершковому морозиві м'ята охолоджує смак, а шоколад вносить родзинку. В десерті він буде танути в ротів останню чергу, залишаючи вишуканий присмак.

Інгредієнти:

Вершки 33-35% - 500 мл

Молоко - 250 мл

Жовтки - 5 шт.

Цукор - 130 г

Свіжа м'ята - 70-80 г

Гіркий шоколад - 50-70 г

Приготування:

У м'яти відокремити листя від стебел, промити і обсушити.

У каструлю налити вершки разом з молоком.

Додати в молоко з вершками 70 г цукру і листя м'яти. Нагрівати на слабкому вогні приблизно до 90 ° C, не доводячи до кипіння.

Зняти каструлю з вогню і залишити настоятися на 1 годину або більше (щоб вершки ввібрали в себе аромат і смак м'яти).

На велику миску або каструлю поставити сито і відкинути м'яту. Потрібно добре віджати м'яту руками, щоб більше ефірних масел потрапило в вершки.

Вершки повернути в каструлю і нагрівати до 90 ° C, не доводячи до кипіння.

Жовтки викласти в більшу миску, додати цукор, що залишився (60 г) і розтерти жовтки з цукром до білого кольору блендером або вінчиком.

У жовтки тонкою цівкою влити гарячі вершки, безперервно помішуючи.

Повернути цю суміш в каструлю і нагрівати на слабкому вогні, постійно помішуючи, дерев'яною ложкою або лопаткою, поки крем не почне густіти. Крем не можна доводити до кипіння.

Можна додати трохи зеленого харчового барвника, щоб морозиво мало зелений відтінок.

Готовий крем має бути густим.

Читайте також: Шоколадний торт з чорничним мусом є ідеальним святковим десертом

Зняти його з вогню, поставити на холодну водяну баню і охолодити.

Холодна водяна баня: у велику каструлю налити холодну воду, можна покласти кубики льоду для більш швидкого охолодження.

Туди поставити каструлю або миску з кремом, стежачи за тим, щоб вода не потрапляла в крем, і швидко охолодити на бані, періодично помішуючи.

Бажано не ставити гарячу, тільки з вогню, каструлю в крижану воду, щоб не деформувалося дно каструлі. Тому краще перелити крем в інший посуд і вже в ній охолоджувати на водяній бані.

Готове морозиво можна відразу подавати до столу, при подачі посипати тертим шоколадом.

Також можна викласти на дно контейнера третю частину морозива, посипати тертим шоколадом, викласти ще частину морозива, посипати частиною шоколаду. Потім викласти решту морозива і знову посипати шоколадом.

Контейнер затягнути харчовою плівкою і поставити в морозильну камеру на кілька годин.

За 20 хвилин до подачі морозиво потрібно переставити в холодильник і дати трохи "відійти".

Зараз ви читаєте новину «У м'ятне морозиво додають шматки чорного шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути