



Повітряний крем-мус будь-який десерт зробить святковим. Для насиченого шоколадного смаку він є ідеальним доповненням. Це один з тих рецептів, коли все начебто просто і не ново, але інгредієнти збалансовані так вдало, що кінцевий результат виходить вражаючим.
Інгредієнти:
150 г борошна
200 г цукру
ванільний цукор за смаком
1 ч.л солі
20 г какао
1 ч.л розпушувача
1/2 ч. л соди
1 яйце
100 мл молока
100 мл окропу
50 мл олії
Для суфле:
200 г сиру маскарпоне
100 г цукрової пудри
150 мл вершків (33-38%)
150 г чорниці
10 г желатину
Для крему:
400 г маскарпоне
100 г сиру Філадельфія
200 мл вершків
130 г цукрової пудри
Приготування:
Духовку розігріти до 200 градусів.
У миску просіяти борошно, какао і додати всі сухі інгредієнти. Добре перемішати.
Потім налити молоко, масло і яйце. Збити все міксером, приблизно 2 хвилини.
Додати 100 мл гарячої води. Все збити міксером і вилити у форму.
Випікати приблизно 20-25 хвилин. Готовність перевірити сірником.
Для суфле желатин замочити в 30 мл води і дати набрякнути. Чорницю подрібнити в блендері.
Маскарпоне збити з цукровою пудрою, додаючи по трохи вершки продовжувати збивати, поки маса не стане більше і легше.
Желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Додати 1/3 чорниці до желатину, перемішати. Додати всю чорницю і ще раз перемішати.
Додавати порціями чорницю з желатином до маскарпоне. Залишити на 10 хвилин.
Для крему збити сир з невеликою кількістю цукрової пудри. Усе інгредієнти повинні бути холодні, однаковою температуи і маскарпоне і вершки. Додавати цукрову пудру поступово. Можна її навіть додавати по черзі з вершками.
Додавати порціями вершки і пудру, продовжувати збивати, поки крем не буде повітряним.
Бісквіт розрізати, нижній шар помастити кремом, другий залити мусом.
Накрити верхнім бісквітом і прибрати на 2-3 години в холодильник.
Коментарі