
Софія Матвієнко з міста Миронівка, що на Київщині, влітку готує напій мохіто. Каже, у спекотну погоду він найкраще втамовує спрагу.
"Рецепт приготування побачила по телевізору в якійсь кулінарній програмі. Там для приготування мохіто використовували лайми, та на нашому місцевому базарі їх знайти неможливо. Замість них використовує звичайні лимони. В них запах не такий виражений, але кислинки напою вони додають", - розповіла вона.
Для приготування мохіто жінка бере високі склянки. На дно кладе дві скибочки лимону, розрізані пополам і з десяток гілочок м'яти.
"Перед приготуванням інгредієнти добре мию, а лимони обпарюю окропом. М'яту слід злегка пом'яти, щоб розбудити її. Тоді запах і аромат буде більш насиченим. Лимони і м'яту приминаю дерев'яним товкачиком. Робити це слід обережно, щоб склянки не тріснули", - сказала Софія.
Зверху жінка викладає подрібнений лід і заливає все звичайною газованою водою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Мохіто" можна класти полуниці
"Замість води можна взяти спрайт. Такий варіант більше подобається дітям. Прикрашаю скибочкою лимона і листочком м'яти. На святковому столі такий напій виглядає дуже нарядно. А готується всього дві хвилини", - додала Софія Матвієнко.
Коментарі
2