середа, 05 лютого 2025 09:59

Ідеальне капучино вдома: бариста розкрив головний секрет пишної пінки

Ідеальне капучино вдома: бариста розкрив головний секрет пишної пінки
Головний секрет пишної пінки у капучино - температура молока Фото: pinterest

Багато хто вважає, що пишну, стійку пінку для капучино можна отримати тільки за допомогою професійної кавомашини. Але насправді секрет ідеального капучино - не в дорогому обладнанні і навіть не в якісному зерні, а у правильно підібраному та підігрітому молоці.

Бариста та блогер Данило Шевцов на своїй сторінці в ТікТок розповів, як можна збити молоко в домашніх умовах. Навіть без особливих пристроїв вийде приготувати ідеальний капучино та какао.

Що таке капучино

Капучино - це кавовий напій на основі еспресо. Саме воно є запорукою гладкого та насиченого напою. Наприклад, зробити капучино на каві з джезви (турки, ібрика) чи пуроверу. Тому, знадобиться саме еспресо, яке готує лише кавомашина. Також капучино - це ідеальний баланс кави і парного молока з пінкою.

У цій каві важлива структура та рівномірний розподіл елементів на рівні третини, а це можливо тільки за умови високої температури того ж молока. Тобто, додаючи до кави холодне, навіть збите молоко, результат не буде таким, який очікується. Майстерно приготований капучино має бути насиченим, але не кислим і мати м'який солодкуватий присмак молока.

Що треба для приготування молока з пінкою

Оберіть молоко жирністю від 2.5%. Можна використовувати також альтернативні види, але щоб вони містили потрібну жирність.

Нагрійте молоко. Це можна робити у сотейнику на великому вогні.

Відміряйте необхідну кількість молока. Наприклад, скористайтеся пітчером, якщо маєте, або налийте стільки, скільки вам потрібно для порції капучино чи какао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава, яка підкорить смаком та ароматом: всі різновиди напою, про які дізнаєтесь вперше

Нагрійте молоко до теплого стану. Воно швидко нагрівається, від однієї хвилини, тож перевіряйте постійно крапнувши трохи собі на руку, або скористайтеся термометром - температура має бути 60−65 градусів.

Візьміть френч-прес (пристрій, який часто використовують для заварювання чаю) і налийте туди нагріте молоко. З допомогою сітчастої пластини збивайте молоко рухами вверх-вниз. Це займає до двох хвилин. Повітря буде проходити крізь дірочки, що наситить молоко маленькими порціями бульбашок.

Перелийте збите молоко у чашку чи пінчер та простукайте дном по поверхні стола. Це потрібно для стабілізації піни та правильного розшарування.

Наливайте молоко у ваш напій, для капучино це має бути гарячий еспресо, круговими рухами, а під кінець зробіть ніби зигзаг рукою, щоб отримати візерунок.

Між американо і еспресо є різниця і досить суттєва. Ці два кавові напої вважаються мало не найпопулярнішими, поряд з латте і капучино - різниця у яких теж серйозна.

Еспресо і американо - це два кавові напої, технологія приготування яких дуже різна.

Варто розуміти, що еспресо - це кава в чистому вигляді, його порція 15 мл, з щільною текстурою і приємними тягучими крема. Американо - це той самий еспресо, але з гарячою водою.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальне капучино вдома: бариста розкрив головний секрет пишної пінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути