Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2014 15:10

Узбецький салат з запечених овочів подають гарячим
3

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Узбецька кухня має глибокі традиції, які формувалися століттями. Значною мірою на кухню Узбекистану вплинуло те, що жителі країни вели як кочовий, так і осілий спосіб життя. Завдяки цьому в їх національної кухні присутні всі основні види страв, багаті різноманітністю спецій, способами приготування, але перш за все - натуральними продуктами. Про це розповів Сейран, шеф-кухар столичного ресторану "Чайхона №1". У цьому закладі готують традиційні страви Близького Сходу, зокрема - страви Узбекистану.

"Пропоную приготувати вельми оригінальну і традиційну для Узбекистану страву - дудляш, - каже Сейран, - Вона може служити як прекрасним доповненням до м'яса на мангалі, так і самостійною стравою. По суті, дудляш - це запечені на вугіллі овочі. Їх кладуть прямо на вугілля, не нарізуючи, і без решітки або шампурів. Якщо ж готувати страву вдома, то овочі можна запекти в духовці або приготувати на сковорідці гриль.

4 порції узбецької страви дудляш від кухаря ресторану "Чайхона №1"
Інгредієнти:
4 великих помідори
2 баклажана середнього розміру
3 болгарських перці
1 червона цибулина
1 гілочка свіжої петрушки
2 зубця часнику
4 гілочки кінзи
щіпка чорного або білого меленого перцю
25 мл. оливкової олії
зелена цибуля і сіль за смаком

Спосіб приготування:
"Для початку слід запекти овочі - баклажани і болгарський перець. Для цього потримайте їх близько 15 хвилин на вугіллі або 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів", - розповідає кухар. Потім слід запекти помідори. Час їх запікання - 10-15 хвилин в таких же умовах. Під час запікання овочі слід кожні 4 хвилини перевертати на інший бік. На овочах повинні з'явитися чорні плями. Чим їх більше, тим інтенсивніше пройшла температурна обробка. Овочам дають охолонути, після чого знімають з них шкірку. Далі - дрібно нарізати цибулину і зелень. Запечені овочі нарізати кубиками. Всі овочі і зелень в глибокій мисці змішують з подрібненими зубцями часнику, перцем і сіллю, заправляють оливковою олією. Готову страву кладуть на тарілку, прикрашену листям салату, надавши масі цільну круглу форму. Також для декору дудляш трохи поливають бальзамічним соусом. За словами кухаря, страву можна подавати як гарячою, так і холодною.

Зараз ви читаєте новину «Узбецький салат з запечених овочів подають гарячим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути