
Із звичного супу можна зробити ресторанну страву, додавши в нього бекон та солодку кукурудзу. Вершки зроблять суп ніжним, а броколлі оригінальним. Крім того, виглядає ця страва на столі дуже яскраво завдяки своїм різнокольоровим інгредієнтам.
Інгредієнти:
Бульйон (м'ясний, овочевий) або вода - 1 л
Борошно - 2 ст. л.
Вершки 10% - 250 мл
Кукурудза - 300 г
Брокколі - 300 г
Картопля - 3 шт.
Цибуля - 1 шт.
Грудинка (копчена, можна бекон) - 100 г
Сухий чебрець - 0,5 ч. л.
Сіль за смаком
Чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Грудинку нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо в каструлі на невеликому вогні до золотистого кольору, близько 7-8 хвилин.
Поки смажиться грудинка, дрібно ріжемо цибулю. І додаємо його до грудинки.
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Брокколі ділимо на суцвіття.
Читайте також: У пікантний часниковий суп наливають біле вино
У каструлю, де смажиться грудинка, додаємо борошно і смажимо, помішуючи, близько 30 секунд.
Вливаємо бульйон (або воду) і кладемо в каструлю картоплю, доводимо до кипіння. Солимо за смаком.
Варимо на невеликому вогні до напівготовності картоплі, близько 10 хвилин.
Додаємо в суп брокколі, кукурудзу, чебрець і вершки. Варимо до готовності брокколі і картоплі, близько 8-10 хвилин.
Розливаєм суп по тарілках і подаємо.
Коментарі