Ексклюзиви
неділя, 09 жовтня 2016 19:00

У пікантний часниковий суп наливають біле вино

Часниковий суп чудово зігріває в холодну погоду. Його смак ніжний, але завдяки пластівцям перцю чилі має пікантну смакову родзинку. Біле вино особливо не відчувається, але дає легкий післясмак.

Автор: vk.com/valioclub
 

Інгредієнти:

Масло солодко-вершкове - 1 ст. л

Оливкова олія - ​​2 ч. л

Часник - 2 великих головки

Цибуля шалот - 1 шт.

Перець чилі пластівцями - 1/4 ч. л

Чорний перець - за смаком

Біле вино - 1 ст. л

Курячий або овочевий бульйон - 1 літр

Свіжий чебрець і петрушка - по 2 гілочки

Картопля - 2 шт. (нарізати кубиками)

Приготування:

Розігріти духовку до 180 градусів.

Візьміть 1 головку часнику, приберіть зайвий шар лушпиння, розберіть на зубчики. Перекладіть їх у форму і збризніть оливковим маслом і приправити сіллю. Запікайте в духовці протягом 15 хвилин, поки часник не стане м'яким.

Готовий часник остудіть і очистіть.

У великій товстостінній каструлі розтопіть вершкове масло і додайте 1 ч. ложку оливкової олії.

Очистіть головку часнику, подрібніть всі зубчики і викладіть в каструлю. Слідом додайте нарізану цибулю шалот, сіль, чорний перець і пластівці чилі.

Тушкуйте все разом 2-3 хвилини, потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Готуйте ще 25-30 хвилин.

Потім зніміть кришку і дайте цибулі і часнику злегка обсмажити, щоб вони придбали золотисто-коричневий колір.

Додайте до цибулі і часнику біле вино, перемішайте ретельно, а через кілька хвилин влийте в каструлю 3 склянки бульйону.

Додайте нарізану картоплю, запечений часник, трави (краще їх зв'язати в пучок ниткою) і трохи солі. Доведіть бульйон до кипіння і готуйте на середньому вогні 15 хвилин.

Вийміть зелень і пюріруйте суп блендером. Знову поставте каструлю на вогонь і доведіть суп до кипіння.

Читайте також: У червоний борщ на квасі додають оселедець та сушені гриби

Можна додайте ще 1 склянку бульйону. Також можна додати ще трохи білого вина для смаку. Подавайте суп зі свіжої петрушкою і чорним перцем свіжомеленим.

Зараз ви читаєте новину «У пікантний часниковий суп наливають біле вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути