Часниковий суп чудово зігріває в холодну погоду. Його смак ніжний, але завдяки пластівцям перцю чилі має пікантну смакову родзинку. Біле вино особливо не відчувається, але дає легкий післясмак.

Інгредієнти:
Масло солодко-вершкове - 1 ст. л
Оливкова олія - 2 ч. л
Часник - 2 великих головки
Цибуля шалот - 1 шт.
Перець чилі пластівцями - 1/4 ч. л
Чорний перець - за смаком
Біле вино - 1 ст. л
Курячий або овочевий бульйон - 1 літр
Свіжий чебрець і петрушка - по 2 гілочки
Картопля - 2 шт. (нарізати кубиками)
Приготування:
Розігріти духовку до 180 градусів.
Візьміть 1 головку часнику, приберіть зайвий шар лушпиння, розберіть на зубчики. Перекладіть їх у форму і збризніть оливковим маслом і приправити сіллю. Запікайте в духовці протягом 15 хвилин, поки часник не стане м'яким.
Готовий часник остудіть і очистіть.
У великій товстостінній каструлі розтопіть вершкове масло і додайте 1 ч. ложку оливкової олії.
Очистіть головку часнику, подрібніть всі зубчики і викладіть в каструлю. Слідом додайте нарізану цибулю шалот, сіль, чорний перець і пластівці чилі.
Тушкуйте все разом 2-3 хвилини, потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Готуйте ще 25-30 хвилин.
Потім зніміть кришку і дайте цибулі і часнику злегка обсмажити, щоб вони придбали золотисто-коричневий колір.
Додайте до цибулі і часнику біле вино, перемішайте ретельно, а через кілька хвилин влийте в каструлю 3 склянки бульйону.
Додайте нарізану картоплю, запечений часник, трави (краще їх зв'язати в пучок ниткою) і трохи солі. Доведіть бульйон до кипіння і готуйте на середньому вогні 15 хвилин.
Вийміть зелень і пюріруйте суп блендером. Знову поставте каструлю на вогонь і доведіть суп до кипіння.
Читайте також: У червоний борщ на квасі додають оселедець та сушені гриби
Можна додайте ще 1 склянку бульйону. Також можна додати ще трохи білого вина для смаку. Подавайте суп зі свіжої петрушкою і чорним перцем свіжомеленим.
Коментарі