
23-річна Ірина Кравчук із міста Ладижин готує варення із зелених помідорів. Найкраще брати маленьких розмірів та продовгуватої форми. Якщо під руками є тільки великі помідори слід розрізати їх на четвертинки. На одну порцію бере 1 кілограм свіжих овочів. Кожну проколює зубочисткою.
"Так вони не тріснуть при варці і всередину добре просочиться цукровий сироп. Заливаю помідори окропом на хвилинку. Зливаю воду. Акуратно ножем знімаю шкірку, щоб лишилась м'якоть"
Знову заливає помідори окропом, щоб вода повністю їх покрила. Додає одну чайну ложку лимонної кислоти. Доводить до кипіння і залишає, щоб охолонули. Тим часом готує цукровий сироп.
"Один стакан води, одна чайна ложка лимонної кислоти і один кілограм цукру змішую і варю на маленькому вогні, поки цукор не розтане. Постійно помішую. Треба слідкувати, щоб не став коричневим, бо то вже не сироп, а карамель. Варення буде пахнути горілим"
З охолоджених помідорів дівчина зливає воду і заливає їх цукровим сиропом.
"Варю на маленькому вогні. Коли помідори стали прозорими, варення готове. В кінці варіння додаю 200 грамів подрібнених волоських горіхів і пів чайної ложечки кориці для гарного запаху," - додає Ірина.
Для ароматизаціїї ще рекомендує корінь імбирю та насіння кардамону.
Коментарі