Сир використовують у багатьох стравах, а особливо смачно виходить випічка з ним. Він є відмінною заміною вершків або вершкового масла в мафінах, булочках і тортах. Сирно-кукурудзяний хліб готується всього 40 хвилин порадує тих, хто стежить за своєю вагою.
Інгредієнти:
- Кукурудзяне борошно — 1 ст.
- Цільнозернове борошно — 3/4 ст.
- Зерна кукурудзи — 1 ст.
- Пекарський порошок — 1/2 ч. л.
- Сіль — 3/4 ч. л.
- Сир — 1 стакан
- Знежирене молоко — 3/4 ст.
- Мед — 2 ст. л.
- Яйця курячі — 2 шт.
- Вершкове масло — 2 ч. л.
Приготування:
Розігрійте духовку до 200°С. Змастіть форму для випічки вершковим маслом.
Змішайте всі сухі інгредієнти (борошно, кукурудзу, пекарський порошок сіль у великій мисці. В окремій мисці збийте сир, молоко, яйця та мед до однорідності.
Додайте сирну суміш до сухих інгредієнтів і добре перемішайте. Вилийте тісто в змащену маслом форму.
Випікайте хліб протягом 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Готовий хліб можна зберігати в холодильнику близько тижня.
Коментарі