Ексклюзиви
Субота, 08 травня 2021 02:28

Три страви, які варто приготувати на поминальні дні

Автор: depositphotos.com
 

Цього року поминальні дні та Радоницю відзначають 9 та 11 травня. В цей час згадують померлих родичів та накривають особливий стіл. Обов'язковою стравою є крашанки, паска, млинці з різноманітними начинками та пиріжки. Надаємо рецепти страв, які повинна приготувати кожна господиня.

Куряча локшина

Інгредієнти:

куряча гомілка – 2-3 шт.

картопля – 5 шт.

цибуля, морква – по 1 шт.

сіль, петрушка – за смаком

Для локшини:

борошно твердих сортів пшениці – 120 г

борошно пшеничне – 30 г

яйце – 1 шт.

Приготування:

Відварити курку до готовності. Для локшини змішати всі інгредієнти, розкачати, нарізати локшину, підсушити. Подрібнити дрібно цибулю і моркву, картоплю - кубиками. З бульйону дістати м'ясо, додати цибулю, моркву, через 5 хвилин – картоплю. Відокремити м'ясо від кістки. Додати до овочів в бульйон. За 15-20 хвилин додати локшину. Варити до готовності, прикрасити зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ продуктів, які дають організму енергію

Млинці з грибами

Інгредієнти:

молоко – 1 л

борошно – 2 ск.

яйця – 3 шт.

цукор – 4 ст. л.

сіль – дрібка

розпушувач – 4 ч. л.

сир – 50 г

печериці – 800 г

сметана – 150 г

цибуля -1 шт.

Приготування:

Змішати до однорідності борошно, цукор, сіль, розпушувач і яйця. Додати молоко, збити блендером. Обсмажити млинці з двох сторін до готовності. Подрібнити гриби та цибулю. Обсмажити на сковороді, доки не випарується волога. Додати сіль, сметану і тертий сир. Тушкувати 10 хвилин. Викласти в млинці начинку, сформувати конвертики.

Пиріжки з капустою

Інгредієнти:

сметана – 200 г

яйце – 1 шт.

олія – 4 ст. л.

сіль – 0,5 ч. л.

цукор – 1-1,5 ст. л.

розпушувач для тіста – 10 г

борошно пшеничне – 2 ст.

Для начинки:

капуста квашена – 300 г

цибуля – 1 шт.

олія – 1 ст. л.

Приготування:

Змішати сметану, сіль, цукор, яйце, розпушувач і олію. Всипати борошно. Тісто має вийти м'яким і не липнути до рук. Відправити на 25 хвилин в холодильник. Для начинки дрібно нарізати цибулю та обсмажити. Додати капусту. Тушкувати до м'якості. Розділити тісто на 12 частин. Сформувати пиріжки. Змастити жовтком. Випікати при 180 градусах близько 30 хвилин.

Більшість українців вважає портулак звичайним бур'яном від якого користі обмаль. Насправді ж ця рослина неймовірно корисна та поживна. В 100 грамах свіжого листя міститься 400 мг альфа-лінолевої кислоти, а це вп'ятеро більше, ніж у морепродуктах. Чудово смакує в складі салатів та як гарнір.

Зараз ви читаєте новину «Три страви, які варто приготувати на поминальні дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі