неділя, 16 вересня 2012 07:00

Тосканський суп варять із квасолею

Тосканський суп варять із квасолею
Фото надане прес-службою кухаря

- В Італії дуже популярний тосканський суп. Його готують прості селяни, коли вдома немає "особливих" продуктів.  Такий суп лишают на наступний день і повторно розігрівають, - розповідає шеф-кухар столичного ресторану "Горілла" Вінченцо Барба, 29 років.

Для трьох порцій тосканського супу бере банку білої італійської консервованої квасолі каннелліні. Можна взяти і звичайну сиру квасолю.

- Якщо берете сиру, перед приготуванням супу її треба проварити 10 хвилин і поставити відмочуватися на 2 години у 1,5 літрах води. Потім усю рідину зливаємо і відставляємо в сторону — вона нам знадобиться пізніше.

Очищує та ріже на дрібні шматки 1 цибулину і 2 зубця часнику. У великій каструлі розігріває три столові ложки оливкового масла, кладе на дню порізану цибулю  і смажить на малому вогні 10 хвилин. Слідкує, щоб цибуля не змінила колір. Додає часник.

- Вливаю 3 столові ложки томатної пасти, додаю півчайної ложки сухої приправи розмарину і заливаю півтора літри води, що лишилася після вимочування квасолі.

Засипає у суміш квасолю і солить. Накриває кришкою і варить суп годину, доки квасоля  стає м'якою. Приправляє меленим чорним перцем на кінчику ножа. Вимикає вогонь, половину супу заливає у блендер і збиває до однорідності.

- Пюре, що вийшло після збивання, знову заливаю у каструлю до основної суміші. Тоді суп буде середньої густини. Доводжу суміш до кипіння, всипаю 120 грамів італійських макаронів. Можна замінити українськими, головне щоб були красивої форми. Можна взяти кольорові.

Зрідка помішує і варить суп ще 10 хвилин. Натирає на крупній терці 300 грамів італійського сиру пармезан. Розливає суп по тарілках, зверху посипає сиром.

- Ще один популярний суп італійців — мінестроне. Він дуже густий, його готують лише із овочів. Їх вибирають залежно від сезону. Влітку беруть більше кабачків, а взимку — картоплі.

Для супу мінестроне миє головку савойської капусти, 4 морквини, по 1 голівці зеленого і червоного болгарського прецю, по 200 грамів свіжих помідорів і гарбуза, 1 велику картошину, 1 середній кабачок цуккіні.

- Капусту мілко шинкую. Гарбуз, цуккіні, помідори і моркву очищую та ріжу малими кубиками. Каструлю із товстим дном ставлю на великий вогонь, заливаю у неї 3 склянки холодної води. Солю і доводжу до кипіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибний суп втамовує голод

У киплячу воду кидає цілі помідори, варить півхвилини. Потім виловлює з води томати, дає охолонути і очищує від шкірки. Ріже кубиками і відкладає в сторону. Болгарський перець теж нарізає кубиками. Очищує картоплину, але лишає її цілою.

- На вогонь ставлю велику сковорідку, заливаю 3 столові ложки оливкового масла і добре розігріваю. На гарячу посудину висипаю усі нарізані овочі і смажу їх 5 хвилин. Солю, додаю перець на кінчику ножа. Заливаю 200 грамами води і тушкую овочі 20 хвилин, доки не стануть м'якими. Мілко ріжу 2 зубці часнику і додаю до суміші.

Готові овочі викладає на дно каструлі і заливає двома літрами холодної води, доводить до кипіння. Потім у центр каструлі кладе цілу картоплину. Знижує вогонь до найменшого, закриває суп кришкою і гварить 1 годину.

- Коли усе звариться, картоплину посередині каструлі розминаю виделкою, добре перемішую із супом. Даю покипіти ще 5 хвилин, додаю півчайної ложки суміші сухого базиліку і орегано. До супу подаю грінки з білого хліба, ріже їх трикутниками і тонко намазує вершковим маслом.

Зараз ви читаєте новину «Тосканський суп варять із квасолею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути