Зараз, напевно, важко знайти людину, яка б не знала і не любила улюблену смакоту радянських дітей - тістечко "Картопля".
З десятки рецептів ми вибрали для вас саме той справжній.

Інгредієнти:
- Бісквіт Крем
- 3 яйця
- 10 г цукру
- 80 г борошна
- 20 г крохмалю
- 1 ч. л. ванільною есенції
- 130 г вершкового масла
- 50 г цукрової пудри
- 50 г згущеного молока
- 0,5 ч. л. ванільної есенції
- 1 ст. л. коньяку
Для обсипання використовувати по 1 столовій ложці какао і цукрової пудри.
Приготування:
Приготувати бісквіт з підігрівом. Для цього в миску покладіть яйця і цукор, поставте на водяну баню і, помішуючи, прогрійте до 45 градусів. Зніміть з бані і збийте яйця міксером до пишної піни. Змішайте борошно і крохмаль і з'єднайте з яєчною масою. Деко застеліть пергаментом, вилийте на нього тісто і випікайте при 200 градусах 15 хвилин. Готовий бісквіт залиште на просушку на ніч.
Сухий бісквіт поломайте на шматочки і подрібніть в блендері в борошно.
Для крему збийте масло з цукровою пудрою і ванільною есенцією. Додайте згущене молоко і коньяк. Збийте крем. Відкладіть 1 ч. л. крему для "вічок".
Змішайте бісквітне борошно з кремом.
З утвореної маси сформуйте тістечко у вигляді картоплі.
Змішайте цукрову пудру і какао. Обваляйте в цій суміші тістечко.
Олівцем зробіть 1-2 поглиблення і видавіть крем, що залишився, в ці отвори — у вас повинні вийти "вічка".
Коментарі