У країнах північної Європи грибну каву п'ють ще з 40-х років минулого століття. Нині ж цей незвичайний напій завойовує світову популярність.
Колір і текстура грибної кави нагадує звичайне лате. Запах має землистий. Готують її, зазвичай, із суміші грибного порошку й меленої кави. Щоб згладити дуже насичений смак, подають з вершками або молоком. Пише відоме британське видання Telegraph.
Грибна кава — не лише модна новинка. Цей напій вважається надзвичайно корисним. Йому приписують потужні протизапальні властивості, здатність підвищувати імунітет, покращувати пам'ять, пришвидшувати обмін речовин і регулювати рівень цукру в крові. Окрім усього, перевагою є те, що грибна кава не призводить до нервового збудження й не чинить такий згубний вплив на шлунок, як звичайна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як правильно вживати ранкову каву
Готують каву не з абияких грибів. Використовують популярні в китайській нетрадиційній медицині види — Чага й кордицепс.
Раніше розповіли, що вчені придумали каву з броколі. Порошок, з якого її готують, такий корисний, що додавати його рекомендують навіть у їжу.
Коментарі