понеділок, 28 травня 2018 09:16

Розповіли, як правильно вживати ранкову каву

  Ранкову каву слід пити без цукру та з какао. Фото: Pexels
Ранкову каву слід пити без цукру та з какао. Фото: Pexels

Багато з нас не уявляють і дня без кави. Цей напій має велику кількість корисних властивостей - від підвищення концентрації і заряду енергією до захисту від серцево-судинних захворювань.

Gazeta.ua вирішила зібрати кілька простих порад, які зроблять ваш щоденний кави корисним зранку.

Ніякого цукру

Кава сама по собі корисна, але її можна легко перетворити в досить шкідливий напій. Швидкий спосіб це зробити - покласти кілька ложок цукру. Зловживання ним може привести до багатьох серйозних захворювань. Якщо ви не можете уявити своє життя без солодкої кави, пропонуємо використовувати стевію або мед.

Не пити забагато кави

Надмірне споживання кофеїну може не обійтися без побічних ефектів. В середньому доктора рекомендує не перевищувати в день 2,5 мг кофеїну на 1 кг ваги. Середня чашка кави може містити близько 95 мг кофеїну, це відповідає приблизно двом чашкам кави в день для людини вагою близько 80 кг.

Додайте корицю або какао

Кориця відмінно поєднується з кавою, а через свої корисні властивості вона здатна зробити напій ще кориснішим. Кориця може знизити рівень глюкози і холестерину в крові і прискорити обмін речовин. Також вона має сильний протизапальний і протимікробний ефект.

Якщо ви вирішите додати какао, то кава відразу стане джерелом корисних антиоксидантів. Просто додайте трохи натурального какао-порошку без цукру в каву з молоком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куркума, апельсини, тонік: незвичайні рецепти ранкової кави

Словацькі вчені створили безбарвну каву. Вона не залишає слідів на одязі та зубах. Прозорий напій нагадує воду. Але він містить кофеїн і справжні зерна арабіки. Комплект з двох пляшок безбарвної кави коштує 5,99 фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як правильно вживати ранкову каву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути