понеділок, 21 травня 2018 05:28

Куркума, апельсини, тонік: незвичайні рецепти ранкової кави

Куркума, апельсини, тонік: незвичайні рецепти ранкової кави
Для незвичайного смаку у каву можна додати не лише вершки, а і 200 мл апельсинового соку, а також цедру цитрусового. Фото: Гастроном

У світі існує безліч рецептів приготування кави. Якщо класичне капучіно чи американо вже набридло, саме час спробувати оригінальні рецепти. Вони дозволять відкрити для себе каву по-новому.

З куркумою. Для приготування треба розігріти 240 мл молока, проте не кип'ятити його. Додати 1 гр куркуми, 5-10 гр меду, трохи кориці і власне еспресо, пише "Единственная".

З апельсиновим соком. Спочатку варто заварити еспресо. Потім збити 100 мл вершків. Вичавити 200 мл апельсинового соку. До кавового коктейля додати трохи цедри апельсину.

З тоніком. Цим інгридієнтом може бути мінералка або будь-який газований напій. 25 гр кави заварити в 330 мл води. Коли напій охолоне, у склянку покласти лід, налити 200 мл тоніку, додати зварену каву та перемішати.

З бананом. Для основи взяти склянку будь-якої готової кави. У блендері збити 1 банан, по чайній ложці меду та какао. До суміші додати склянку молока та поєднати із кавою.

З карамеллю. До 180 мл молока додати 40 гр карамельного сиропу. Збити і поєднати із готовою кавою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава в спеку: 3 цікаві рецепти холодного напою

З прянощами. Зварити сироп з 40 мл води та 2 чайних ложок цукру, додати по половині чайної ложки імбірю, кардамону та кориці. Столову ложку сиропу поєднати із теплими вершками та кавою.

Словацькі вчені створили безбарвну каву. Вона не залишає слідів на одязі та зубах. Прозорий напій нагадує воду. Але він містить кофеїн і справжні зерна арабіки. Комплект з двох пляшок безбарвної кави коштує 5,99 фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «Куркума, апельсини, тонік: незвичайні рецепти ранкової кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути