
Іспанська паелья підійде для товариського застілля чи святкової вечері. Назва страви означає "сковорідка". Цей посуд має бути широким і плоским: чим ширше, тим краще. Шар рису не повинен бути вище 2 см.
Найкращими сортами рису для приготування паельї будуть іспанські круглозернові сорти. Іспанський рис можна замінити італійським арборио або карнаролі. З ними паелья теж вийде м'якою й соковитою.
Інгредієнти:
250 мл. оливкової олії
100 мл. білого вина
2 кг мідій
500 г креветок
300 г м'яса кальмара
250 г молюсків
200 г філе риби
2 солодкі перці різних кольорів
4 помідори
2 головки часнику
пучок петрушки
200 г зеленого горошку
200 г відвареного нуту
300 г рису "карнаролі"
1 л рибного бульйону
2 дрібки шафрану
Приготування:
Промити у кількох водах мідії і молюски. Очистити часник і посікти з петрушкою. Філе риби порізати великими шматками, м'ясо кальмара нарізати кільцями. Помиті перці нарізати по довжині товстими смужками. Розрізати на чотири частини.
Нагріти бульйон та покласти у нього шафран, щоб настоявся.
На середньому вогні смажити мідії. Додати гілку петрушки і пів склянки вина, накрити кришкою і готувати лише щоб відкрилися мушлі мідій. Вийняти м'ясо мідій із мушель та відкласти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукана вечеря: як приготувати рибу під шампанським
На середньому вогні нагріти плоску та велику сковорідку, де обсмажити усі морепродукти. Додати помідори, петрушку з часником і ще раз добре перемішати. Зверху викласти шматки рибного філе, висипати рис і обсмажувати усе разом 3-4 хв.
Додати зелений горошок, нут і усе залити киплячим бульйоном, щоб рідина покрила лише рис. Через 10 хв, коли рис вбере велику кількість бульйону і верхній шар буде назовні. Викласти поверх рису цілі мідії, які залишили для декору. Через 10 хв. поступово викласти усі морепродукти поверх рису з мідіями, не перемішувати і не підливати бульйону, готувати паелью ще 10 хв.
Вимкнути вогонь та залишити страву настоятися 5 хв. Подавати до столу у сковорідці з розрізаним лимоном.
Швидкий та ситний перекус ніколи не завадить, особливо, якщо приготований з найулюбленішого національного продукту українців - сала. Така закуска відмінно смакує із хлібом. Готується за лічені хвилини.
Коментарі