вівторок, 02 лютого 2021 09:40

Середземноморський делікатес: як приготувати справжню паелью

Середземноморський делікатес: як приготувати справжню паелью
У паелью з білим вином краще вибирати рис круглозернистих сортів. Фото: the-challenger.ru

Іспанська паелья підійде для товариського застілля чи святкової вечері. Назва страви означає "сковорідка". Цей посуд має бути широким і плоским: чим ширше, тим краще. Шар рису не повинен бути вище 2 см.

Найкращими сортами рису для приготування паельї будуть іспанські круглозернові сорти. Іспанський рис можна замінити італійським арборио або карнаролі. З ними паелья теж вийде м'якою й соковитою.

Інгредієнти:

250 мл. оливкової олії

100 мл. білого вина

2 кг мідій

500 г креветок

300 г м'яса кальмара

250 г молюсків

200 г філе риби

2 солодкі перці різних кольорів

4 помідори

2 головки часнику

пучок петрушки

200 г зеленого горошку

200 г відвареного нуту

300 г рису "карнаролі"

1 л рибного бульйону

2 дрібки шафрану

Приготування:

Промити у кількох водах мідії і молюски. Очистити часник і посікти з петрушкою. Філе риби порізати великими шматками, м'ясо кальмара нарізати кільцями. Помиті перці нарізати по довжині товстими смужками. Розрізати на чотири частини.

Нагріти бульйон та покласти у нього шафран, щоб настоявся.

На середньому вогні смажити мідії. Додати гілку петрушки і пів склянки вина, накрити кришкою і готувати лише щоб відкрилися мушлі мідій. Вийняти м'ясо мідій із мушель та відкласти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукана вечеря: як приготувати рибу під шампанським

На середньому вогні нагріти плоску та велику сковорідку, де обсмажити усі морепродукти. Додати помідори, петрушку з часником і ще раз добре перемішати. Зверху викласти шматки рибного філе, висипати рис і обсмажувати усе разом 3-4 хв.

Додати зелений горошок, нут і усе залити киплячим бульйоном, щоб рідина покрила лише рис. Через 10 хв, коли рис вбере велику кількість бульйону і верхній шар буде назовні. Викласти поверх рису цілі мідії, які залишили для декору. Через 10 хв. поступово викласти усі морепродукти поверх рису з мідіями, не перемішувати і не підливати бульйону, готувати паелью ще 10 хв.

Вимкнути вогонь та залишити страву настоятися 5 хв. Подавати до столу у сковорідці з розрізаним лимоном.

Швидкий та ситний перекус ніколи не завадить, особливо, якщо приготований з найулюбленішого національного продукту українців - сала. Така закуска відмінно смакує із хлібом. Готується за лічені хвилини.

Зараз ви читаєте новину «Середземноморський делікатес: як приготувати справжню паелью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути