Лосось під шампанським є вишуканою стравою до святкового столу. Вона має не тільки досконалий смак, а й дає справжнє естетичне задоволення. Страва легка в приготуванні, але виглядає як від шеф-кухаря.
Інгредієнти:
2 філе лосося по 750 г
1 лимон
6 лаврових листочків
3 ст. л. оливкової олії
Для начинки:
25 г вершкового масла
1 ст. л. оливкової олії
1 цибулина, дрібно порізати
1 великий зубчик часнику, дрібно порізати
3 стебла селери, дрібно порізати
сік і цедра 1 лимону
300 г білих хлібних крихт
пучок свіжої петрушки, дрібно порізати
Для соусу:
15 г вершкового масла
1/2 цибулини, дрібно порізати
1 зубчик часнику, подрібнити
500 мл шампанського
1/2 ч. л. цукру
300 мл жирних вершків
3 ст. л. подрібненої цибулі
Приготування:
Розтопити масло на повільному вогні, додати цибулю, часник і селеру. Готувати 8-10 хвилин до м'якості. Додати лимонну цедру, лимонний сік і хлібні крихти. Посолити, поперчити, готувати на середньому вогні 5 хв. Додати петрушку, дати охолонути.
На деко викласти одну частину риби шкірою донизу. Кухонний шпагат розрізати на 6-8 мотузочок довжиною приблизно 12 см. Пропустити їх під сьомгою на відстані однієї порції одна від одної. Посолити і поперчити сьомгу. Зверху викласти начинку, трохи притиснути. Посолити і поперчити другий шматок філе, викласти зверху на начинку, так щоб шкірка була зверху.
Перев'язати рибу і підкласти скибочку лимона і лавровий лист. Скропити оливковою олією, посипати сіллю і перцем. Запікати в духовці 40 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У паелью додають біле вино
Приготувати соус: розтопити масло, обсмажити цибулю і часник 5 хв. Влити шампанське, довести до кипіння. Готувати протягом 4 хв, щоб шампанське випарувалося в половину.
Вмішати цукор і вершки, довести до кипіння, готувати 3 хв. помішуючи. Соус повинен загустіти. Додати цибулю і цим соусом полити рибу.
Чебуреки - одна з улюблених страв кримських татар. Закуску готують із різними начинками: фаршем, грибами, сиром. Обсмажують у великій кількості олії на сковороді.
Коментарі