середа, 17 лютого 2021 02:28

Вишукана вечеря: як приготувати рибу під шампанським

Лосось під шампанським є вишуканою стравою до святкового столу. Вона має не тільки досконалий смак, а й дає справжнє естетичне задоволення. Страва легка в приготуванні, але виглядає як від шеф-кухаря.

Автор: lady.tochka.net
  Рецепт запеченої риби із соусом з шампанського
Рецепт запеченої риби із соусом з шампанського

Інгредієнти:

2 філе лосося по 750 г

1 лимон

6 лаврових листочків

3 ст. л. оливкової олії

Для начинки:

25 г вершкового масла

1 ст. л. оливкової олії

1 цибулина, дрібно порізати

1 великий зубчик часнику, дрібно порізати

3 стебла селери, дрібно порізати

сік і цедра 1 лимону

300 г білих хлібних крихт

пучок свіжої петрушки, дрібно порізати

Для соусу:

15 г вершкового масла

1/2 цибулини, дрібно порізати

1 зубчик часнику, подрібнити

500 мл шампанського

1/2 ч. л. цукру

300 мл жирних вершків

3 ст. л. подрібненої цибулі

Приготування:

Розтопити масло на повільному вогні, додати цибулю, часник і селеру. Готувати 8-10 хвилин до м'якості. Додати лимонну цедру, лимонний сік і хлібні крихти. Посолити, поперчити, готувати на середньому вогні 5 хв. Додати петрушку, дати охолонути.

На деко викласти одну частину риби шкірою донизу. Кухонний шпагат розрізати на 6-8 мотузочок довжиною приблизно 12 см. Пропустити їх під сьомгою на відстані однієї порції одна від одної. Посолити і поперчити сьомгу. Зверху викласти начинку, трохи притиснути. Посолити і поперчити другий шматок філе, викласти зверху на начинку, так щоб шкірка була зверху.

Перев'язати рибу і підкласти скибочку лимона і лавровий лист. Скропити оливковою олією, посипати сіллю і перцем. Запікати в духовці 40 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У паелью додають біле вино

Приготувати соус: розтопити масло, обсмажити цибулю і часник 5 хв. Влити шампанське, довести до кипіння. Готувати протягом 4 хв, щоб шампанське випарувалося в половину.

Вмішати цукор і вершки, довести до кипіння, готувати 3 хв. помішуючи. Соус повинен загустіти. Додати цибулю і цим соусом полити рибу.

Чебуреки - одна з улюблених страв кримських татар. Закуску готують із різними начинками: фаршем, грибами, сиром. Обсмажують у великій кількості олії на сковороді.

Зараз ви читаєте новину «Вишукана вечеря: як приготувати рибу під шампанським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути