Чебуреки - одна з улюблених страв кримських татар. Закуску готують із різними начинками: фаршем, грибами, сиром. Обсмажують у великій кількості олії на сковороді.
Інгредієнти:
Борошно - 3 ст.
Окріп - 1 ст.
Сіль - 1 ч. л.
Олія - 1 ст. л.
Горілка - 1 ст. л.
Для начинки:
Фарш м'ясний - 350 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт. (150 г)
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Коріандр - 1/3 ч. л.
Вода - 100-150 мл
Олія для смаження - 400 мл
Приготування:
Просіяти борошно та зробити невеличке поглиблення. В окріп додати сіль та олію. Влити в борошно та перемішати. Додати грілку, вимісити тісто та перекласти в тарілку. Змастити олією й залишити настоятися протягом 30 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні ковбаски подають із тушкованою капустою
Для начинки змішати фарш, подрібнену цибулю, спеції. Влити воду, щоб фарш став кашоподібної консистенції. Поставити в холодильник на 30 хвилин. Розділити тісто на 12 частин та розкачати товщиною в міліметр. Викласти на половину коржа тонкий шар фаршу. Закрити другою половиною, намагаючись не залишати всередині повітря. Зліпити краї. По краях тіста пройтися виделкою, акуратно натискаючи, щоб не порвалося тісто.
Смажити на розігрітій сковороді з двох сторін протягом 5-10 хвилин. Готові чебуреки промокнути паперовими рушниками, щоб позбавитися зайвого жиру. Подавати гарячими.
Сирники по-аджарськи не менш цікава страва іноземної кухні, ніж піца чи хачапурі. До того ж вкрай доступна, адже для приготування потрібні лише яйця, сир та мука.
Коментарі