Паелья - іспанська страва, яку обожнюють в усьому світі. Готується із рису, овочів, спецій та морепродуктів. Їх за бажанням можна замінити улюбленим м'ясом.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. л.
цибуля - 1шт.
копчена паприка, сушений чебрець - 1 ч. л.
рис - 300 г
біле вино - 3 ст. л.
помідори - 400 г
часник - за смаком
курячий бульйон - 900 мл
суміш морепродуктів - 400 г
лимон - 1 шт.
петрушка - за смаком
Приготування:
Розігріти оливкову олію на великій сковороді. Додати подрібнену цибулю, часник та обсмажити протягом 5 хвилин. Всипати копчену паприку, чебрець та рис паелью. Перемішати, влити вино за бажанням. Після випаровування додати подрібнені помідори та курячий бульйон. Заправити рис й накрити кришкою, тушкувати протягом 15 хвилин, час від часу перемішуючи, поки рис майже не стане м'яким. В окремій сковороді протягом 5 хвилин тушкувати морепродукти на малому вогні та поєднати із рисом. Вичавити лимонний сік, додати петрушку й подати до столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишуканий смак: соус песто готують на основі броколі
В холодний день, як ніколи хочеться зігрітися гарячим та поживним супом. Якщо банальні рецепти набридли, варто приготувати щось оригінальне, наприклад, французький цибулевий суп, грецьку фасоладу, або ж грузинську чихиртмау.
Коментарі