Цей торт є одним з найпопулярніших в Німеччині і відомий у всьому світі. Він складається з кількох шарів шоколадного бісквіта, з начинкою з вершкового крему і вишні, і прикрашеного шоколадною стружкою і вишнею.
Безсумнівно "Чорний ліс" додасть гарного настрою та енергії, як це під силу тільки тістечку і шоколаду. А завдяки використанню вершків можна поповнити запаси цінного кальцію. Какао принесе користь серцево-судинній системі, а також зробить здоровою шкіру, завдяки прискоренню відновних і обмінних процесів. Всі продукти, що входять до складу торта по-своєму корисні, деякі для здоров'я, інші для настрою і наповнення організму енергією.
Інгредієнти:
Для бісквіта кавового:
яйця - 7 шт.
цукор - 1 склянка
какао - 2/3 склянки
борошно - 2/3 склянки
Для крему:
вишневий джем - 1 банка (340 г)
вишневий лікер - 5 ст. л.
вишні без кісточок - 700 г
холодна сметана 30% - 750 г
цукор - 2 склянки
желатин - 2 ч. л.
Для прикрас:
гіркий шоколад, вишні з хвостиками.
Приготування:
Бісквіт:
Дно форми для торта зі знімним обручем, викладіть папером для випічки. Боки нічим не змащуйте і не посипайте (інакше бісквіт НЕ підросте).
Какао змішайте з борошном і двічі просійте. Духовку розігрійте до 170 ° С. Відокремте жовтки від білків.
Білки збивайте за допомогою міксера на маленьких оборотах, 3 хвилин, поки не стануть пухнастими.
Поступово, збільшуючи обороти міксера, додавайте по ложці цукор. Збільшіть швидкість міксера на найвищу і збивайте білки ще 3 хвилини, поки піна не стане тугою. Продовжуйте збивати і по черзі додавайте жовтки.
Додайте какао з борошном (краще всього трьома порціями) і акуратно перемішуйте з збитою масою, намагаючись не дати впасти збитою піні. Чим менше піна впаде, тим вище і більш пухнастим вийде бісквіт.
Приготоване тісто перелийте в приготовлену форму для випічки і поставте в розігріту духовку.
Випікайте протягом 35-40 хвилин, поки встромлена в нього палички не буде сухою, коли ви її витягніть.
Відразу ж після випічки вийміть бісквіт і швидко киньте його на стіл. Завдяки цьому бісквіт стане ще більш пухнастим, повітряним.
Джем змішайте з лікером, а вишні почистіть від кісточок. Морожені вишні, якщо такі є, розморозьте. Відокремте краю бісквіта від обруча, покладіть корж догори дном на стільницю, вистеленную папером для випічки.
Зніміть папір з бісквіта і акуратно, за допомогою гострого ножа, розріжте його на три коржі.
Збита сметана:
У невеликій каструлі закип'ятіть 0,5 склянки води, зніміть з вогню, всипте желатин і заважайте до повного його розчинення. Охолодіть.
Дуже холодну сметану збийте з цукром на тугу піну. Збийте за допомогою міксера з остившім, але ще рідким желатином.
На столі покладіть першу бісквітний корж, відкладіть 2 ложки джему, а решті розділіть на дві частини. Змастіть бісквітний корж половиною джему, покладіть половину ягід і прикрийте 1/3 збитою сметани.
Прикрийте другим коржем, повторіть: джем, ягоди, і 1/3 збитою сметани.
Прикрийте останнім, третім бісквітом, змастіть відкладеними 2 ложками джему, збитою сметаною, а також стружкою з плитки гіркого шоколаду.
Прикрасьте свіжими вишнями. Поставте в холодильник для повного охолодження.
Коментарі