Середа, 09 грудня 2015 11:21

Шоколадний торт "Чорний ліс" перетворить будь-який стіл у святковий

Цей торт є одним з найпопулярніших в Німеччині і відомий у всьому світі. Він складається з кількох шарів шоколадного бісквіта, з начинкою з вершкового крему і вишні, і прикрашеного шоколадною стружкою і вишнею.

Безсумнівно "Чорний ліс" додасть гарного настрою та енергії, як це під силу тільки тістечку і шоколаду. А завдяки використанню вершків можна поповнити запаси цінного кальцію. Какао принесе користь серцево-судинній системі, а також зробить здоровою шкіру, завдяки прискоренню відновних і обмінних процесів. Всі продукти, що входять до складу торта по-своєму корисні, деякі для здоров'я, інші для настрою і наповнення організму енергією.

Автор: hozoboz.com
 

Інгредієнти:

Для бісквіта кавового:

яйця - 7 шт.

цукор - 1 склянка

какао - 2/3 склянки

борошно - 2/3 склянки

Для крему:

вишневий джем - 1 банка (340 г)

вишневий лікер - 5 ст. л.

вишні без кісточок - 700 г

холодна сметана 30% - 750 г

цукор - 2 склянки

желатин - 2 ч. л.

Для прикрас:

гіркий шоколад, вишні з хвостиками.

Приготування:

Бісквіт:

Дно форми для торта зі знімним обручем, викладіть папером для випічки. Боки нічим не змащуйте і не посипайте (інакше бісквіт НЕ підросте).

Какао змішайте з борошном і двічі просійте. Духовку розігрійте до 170 ° С. Відокремте жовтки від білків.

Білки збивайте за допомогою міксера на маленьких оборотах, 3 хвилин, поки не стануть пухнастими.

Поступово, збільшуючи обороти міксера, додавайте по ложці цукор. Збільшіть швидкість міксера на найвищу і збивайте білки ще 3 хвилини, поки піна не стане тугою. Продовжуйте збивати і по черзі додавайте жовтки.

Додайте какао з борошном (краще всього трьома порціями) і акуратно перемішуйте з збитою масою, намагаючись не дати впасти збитою піні. Чим менше піна впаде, тим вище і більш пухнастим вийде бісквіт.

Приготоване тісто перелийте в приготовлену форму для випічки і поставте в розігріту духовку.

Випікайте протягом 35-40 хвилин, поки встромлена в нього палички не буде сухою, коли ви її витягніть.

Відразу ж після випічки вийміть бісквіт і швидко киньте його на стіл. Завдяки цьому бісквіт стане ще більш пухнастим, повітряним.

Автор: hozoboz.com
 

Джем змішайте з лікером, а вишні почистіть від кісточок. Морожені вишні, якщо такі є, розморозьте. Відокремте краю бісквіта від обруча, покладіть корж догори дном на стільницю, вистеленную папером для випічки.

Зніміть папір з бісквіта і акуратно, за допомогою гострого ножа, розріжте його на три коржі.

Збита сметана:

У невеликій каструлі закип'ятіть 0,5 склянки води, зніміть з вогню, всипте желатин і заважайте до повного його розчинення. Охолодіть.

Дуже холодну сметану збийте з цукром на тугу піну. Збийте за допомогою міксера з остившім, але ще рідким желатином.

На столі покладіть першу бісквітний корж, відкладіть 2 ложки джему, а решті розділіть на дві частини. Змастіть бісквітний корж половиною джему, покладіть половину ягід і прикрийте 1/3 збитою сметани.

Автор: hozoboz.com
 

Прикрийте другим коржем, повторіть: джем, ягоди, і 1/3 збитою сметани.

Прикрийте останнім, третім бісквітом, змастіть відкладеними 2 ложками джему, збитою сметаною, а також стружкою з плитки гіркого шоколаду.

Прикрасьте свіжими вишнями. Поставте в холодильник для повного охолодження.

Автор: hozoboz.com
 
Зараз ви читаєте новину «Шоколадний торт "Чорний ліс" перетворить будь-який стіл у святковий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 961
Голосування Який результат покаже збірна України з футболу на Євро-2020/21?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) виграє турнір
Переглянути