Соус зі смородини прекрасно смакує не тільки із десертами. Його цікаво поєднувати із м'ясними стравами. Для пікантності у такий соус додають коньяк.
"На свята готую до індички чи курки ягідно-апельсиновий соус із коньяком, — каже Марина Краснова. — Від нього залишається цитрусовий післясмак з алкогольною гірчинкою".
Інгредієнти:
300 г смородини
120 г цукру
1 апельсин
2 ст. л. коньяку
Приготування:
Смородину помити і покласти в емальовану каструлю. Насипати цукор.
Помити та натерти на дрібній тертці апельсин, щоб зняти з нього цедру.
Потім розрізати цитрус на дві частини й вичавити сік. Процідити його через марлю, щоб не було кісточок. Вилити до ягід і додати 1 ч. л. цедри.
Поставити каструлю на середній вогонь і чекати, доки закипить.
Зменшити вогонь і варити 10 хв., постійно помішуючи. Частина рідини має випаруватись, а ягоди — уваритися.
Читайте також: Свинячі ребра по-канадськи печуть з яблучним пюре і часником
Тоді налити коньяк й перемішати. Зняти соус із плити і подрібнити його блендером.
Коментарі