




Вінничанка 26-річна Алла Слободянюк готує рулет із грузинського лаваша. Використовує близько 20 видів начинок.
"Тонкий лаваш чудово поєднується із різними начинками і гарно виглядає на тарілці. Дуже зручно, коли йдемо з друзями на природу, - каже Алла. - І стіл повний, і мінімум часу витрачаю на приготування. Ще багато посуду з собою везти не треба і мити його потім. Зручно взяти в руку. Страва підходить для святкового столу і на повсякдень."
Для начинки бере 250 гр крабових палочок, зелень та одне варене яйце.
"Все мілко подрібнюю. Сто грамів твердого сиру натираю на крупній тертці. Додаю кілька розчавлених зубчиків часнику. Всі інгредієнти добре перемішую із майонезом."
Один листок лавашу змащує тонким шаром майонезу.
"Змащую для того, щоб лаваш краще просочився і не був дуже сухим. На чверть листка викладаю начинку та скручую його. Коли страву потрібно терміново - залишаю на хвилин десять рулет, потім нарізаю. Якщо часу до подачі більше - замотую в поліетиленову плівку та кладу у холодильник на кілька годин. Тоді лаваш добре просочується, стає м'яким та ніжним."
Прикрасити рулет із лавашу радить листям салату та зеленю.
"За бажанням до рулету можна подати будь-який соус взалежності від того, яка начинка всередині. Для начинки підходять всі продукти, головне включити фантазію та поекспериментувати. Пропоную ще десятку найулюбленіших начинок моєї родини. Всі інгредієнти мілко подбрібнюю та заправляю майонезом. Кількість продуктів беру "на око", - каже.
Добре смакують такі продукти: слабосолена сьомга, зелена цибуля, плавлений сир; м'який плавлений сир, помідори, кріп, листя салату, часник; бринза, морква по-корейськи, зелень; копчена скумбрія, шпроти, ковбасний або плавлений сир, зелена цибуля, кріп; копчене або відварене куряче філе, тушені шампіньйони, плавлений сир, розпарений чорнослив без кісточок, листя салату; м'який сир, крабові палички, помідор, часник, кріп; тушені цибуля та солодкий перчик, огірок, куряче філе, помідор, часник; креветки, слабосолена сьомга, листя салату, плавлений або твердий сир (за смаком); терті морква та буряк (відварені або сирі за смаком), грецькі горіхи, зубчик часнику;, філе оселедця, зелена цибуля, гірчиця, плавлений сир.
Коментарі
1