Ексклюзиви
субота, 22 грудня 2012 14:34

Шаурму та хот-доги у лаваші швидко і дешево готувати вдома
6

Фото: Фото: Катерина Борісова

"У наш час багато людей звикли робити обідні перекуси у закладах швидкого харчування. За рік у Львові відкрили багато "Бюргерів" і їхня популярність росте", - розповідає студентка Львівського університету Вікторія Трофимук.

"У бюргері постійно черги за "великими кишенями" та "хот-догами у лаваші". Наша компанія теж полюбила походи у бюргер у вільний час. Проте, одного разу виникла ідея зробити "Бюргер паті" у мене вдома", - каже студентка.

Купили вірменських лавашів, фіолетової капусти, помідорів, мисливських ковбасок, кукурудзи та пішли готувати "швидку" смакоту.

"Великий лаваш розрізаю на 2 частини. Підкладаю на низ фольгу. Роблю соус з домашніх кетчупу та майонезу. Капусту шаткую, солю, перчу, додаю мілко подрібнену маленьку цибулину та витискаю руками, щоб пустився сік. Тонкими кільцями нарізаю помідори та мариновані огірки. З кукурудзи зливаю всю рідину, висипаю у тарілку. Мисливські ковбаски у сковороді підсмажую", - готує продукти для ход-дога Вікторія.

Тонким шаром наносить соус на лаваш. Тоді шарами на ліву сторону лаваша накладає капусту, помідори, огірки та кукурудзу. Кожен шар поливає невеликою кількістю соусу. Останньою кладе мисливську ковбаску, знову поливає соусом.

"Тоді легенько загортаю всю суміш у лаваш, низ обмотую фольгою, аби не протікало, і все – страва готова. Зверху ще раз поливаю соусом. Одним лавашем можна наїстися", - запевняє дівчина.

Вікторія додає, що різні фаст-фуди шкідливі для організму, та у лаваші з овочами і мисливськими ковбасками шкідливі можуть бути лише ковбаски: "Я інколи роблю просто з овочами – смачно, корисно і легко готується. Інколи також замість ковбасок беру шматок курячого філе чи будь-якого іншого м'яса, ріжу маленькими шматками та підсмажую до утворення скоринки. Овочі теж можна комбінувати. З курячим м'ясом вийде шаурма. Ще твердого сиру при бажанні можна додати".

За словами господині, такі страви часто готувати не варто, але інколи побалувати себе можна. "Коли готую мисливські хот-доги у лаваші чи шаурму, тоді маю гарний настрій. Готуйте та харчуйтесь у своє задоволення, тоді страва принесе тільки користь організму", - резюмує дівчина.

Зараз ви читаєте новину «Шаурму та хот-доги у лаваші швидко і дешево готувати вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути