Понеділок, 08 жовтня 2012 06:00

До гикавки призводить гаряча їжа

— Якщо в шлунку збираються гази, вони піднімаються вгору й тиснуть на легені. Діафрагма їх зупиняє і здригається. Людина відчуває удар, гикає, — каже столичний гастроентеролог Олександр Кузько, 43 роки.

Це може статися через алкоголь, переїдання, загарячу їжу. До гикавки часто призводять хвороби органів травлення, пухлини, грижі хребта, знервованість. Діти гикають від холоду.

Народний цілитель із села Уладівка Літинського району на Вінниччині 49-річний Юрій Синюк вважає, що гикавку спричиняє страх. Звідси народний спосіб лякати.

— Від того людина виструнчується, подих на мить зупиняється. М'язи, які спазмували гортань, розслаблюються.

Аби спинити напад, лікарі радять набрати повні легені повітря й затримати подих. Також спрацьовує, якщо в цей час нахилитися лобом до колін.

Зараз ви читаєте новину «До гикавки призводить гаряча їжа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 939
Голосування Який результат покаже збірна України з футболу на Євро-2020/21?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) виграє турнір
Переглянути