
Скумбрія - доступна, смачна та недорога риба. Її їдять не лише запеченою, але й у вигляді паштетів та навіть смажать котлети. Страв із неї безліч, головне обрати свіжу рибу та рецепт, який прийдеться до душі.
Картопляні котлети зі скумбрією
Інгредієнти:
картопля – 3 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
часник – 3 зуб.
скумбрія х/к – 1 шт.
борошно – 1 ст. л.
сіль, перець – за смаком
панірувальні сухарі – за смаком
олія – за смаком
Приготування:
Цибулю і часник подрібнити й обсмажити. Картоплю очистити, дрібно нарізати. Скумбрію відокремити від кістки й також подрібнити. Змішати всі інгредієнти, додати сіль, перець і борошно, сформувати котлети. Олію добре розігріти в сковороді, перед смаженням котлети обваляти в сухарях. Обсмажити з двох боків до рум'яності. Подавати з овочами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експертка назвала ідеальну страву для гарного настрою за 10 хв.
Паштет зі скумбрії
Інгредієнти:
скумбрія – 1 шт.
цибулина, лаврове листя, духмяний перець – за смаком
волоські горіхи – 30 г
вершковий сир – 2 ст. л.
Приготування:
Скумбрію очистити, прибрати голову, плавники. Кинути в киплячу підсолену воду з лавровим листям, цибулиною, перцем і відварити до готовності – близько 10 хвилин. Викласти на тарілку, остудити. Горіхи підсушити на сковороді. Подрібнити качалкою або за допомогою блендера. Додати скумбрію, вершковий сир, все збити до однорідності. Відмінно смакує із тостами.
Скумбрія, запечена під йогуртовим соусом
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.
цибуля – 1 шт.
сік половини лимона – за смаком
натуральний йогурт – 150 г
сіль, спеції – за смаком
Приготування:
Скумбрію випатрати, розрізати уздовж на дві частини, видалити кістки. Цибулину очистити, порізати півкільцями. Йогурт посолити, з'єднати з цибулею і лимонним соком. Залити цією сумішшю скумбрію, прибрати маринуватися в холодильник на 30 хвилин. Розігріти духовку до 180 градусів. Скумбрію разом з маринадом викласти в пакет для запікання або в форму, запікати 30 хвилин.
Маринована скумбрія - смачна та корисна страва на будь-який випадок життя. Рибу подають до столу, прикрасивши кільцями свіжої цибулі, розмарином, оливками, або шматочками лимона.
Коментарі