Різдвяний стіл не може обійтися без заливного з риби. Це своєрідний холодець, тільки не з м'ясом, а пісний. Судак дає йому вишуканий присмак та вигляд. Ця святкова страва виходить ароматною та легкою.

Інгредієнти:
судак 1 кг
1 цибулина
1 морква
1 білий корінь (петрушка, пастернак або селера)
1 пучок зелені
лимон за смаком
2 лаврових листа
5 горошин чорного перцю
2 горошини духмяного перцю
30 г желатину
сіль за смаком
1,5 л води
Приготування:
Рибу почисти і промити. Відокремити голову, хвіст, плавники, кістки, шкіру, склади в каструлю разом із овочами і спеціями.
Залити холодною водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь, ретельно знімаючи піну, і варити бульйон 1,5 години на дуже слабкому вогні.
Рибне філе порізати на порційні шматки. Покластьи в бульйон філе, посолити і варити на повільному вогні до готовності 30 хвилин.
Акуратно витягнути з бульйону шумівкою шматочки рибного філе так, щоб вони не поламалися, і розкласти по мисках.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити салат "Різдвяний вінок"
Бульйон процідити через кілька шарів марлі. В'язкість бульйону можна перевірити, затиснувши краплю рідини в пальцях - якщо пальці добре злипаються, значить, заливне з риби застигне. Якщо ж клейкості не відчувається, можна використати желатин. Для цього розвести пакетик желатину в теплому бульйоні до повного розчинення і влити желатинову масу в бульйон.
Рибу залити бульйоном, прикрасити фігурками з вареної моркви і зеленню.
Поставити заливне в холодне місце для повного охолодження, а потім у холодильник.
Заливне з риби буде готове через 4-5 годин.
Коментарі