Салат "Різдвяний вінок" - страва, яку вигадали спеціальне під це свято. З однієї назви зрозуміло як він виглядає. Салат у вигляді кільця прикрашає різдвяний стіл. Він виходить поживним та оригінальним.

Інгредієнти:
Куряче філе — 300 г
Гриби — 300 г
Картопля — 2-3 штук
Цибуля — 1 штука
Яйце — 3 штуки
Сир — 100 грам
Кріп — 50 грам
Солодкий перець — 1 штука
Сіль — 1 щіпка
Олія — 2 ст. л
Майонез — за смаком
Перець — 1 щіпка
Приготування:
Картоплю відварити до готовності. Очистити і натерти на крупній тертці.
На сковороді розігріти трохи олії. Очистити цибулину і нарізати кубиками. Обсмажити до золотистого кольору і з'єднати з картоплею. Все ретельно перемішати і трохи посолити, поперчити за смаком
На середину тарілки поставити склянку і викласти картоплю. Щільно притиснути ложкою і трохи змастити майонезом.
Далі помити, обсушити і нарізати гриби. Відправити їх в розігріту олію і обсмажити до готовності. Можна замінити їх на мариновані гриби. Викласти їх наступним шаром, також щільно притискаючи.
Додати при бажанні трохи солі і перцю. Змастити майонезом за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяне вино готують із п"яти сортів напою
Яйця відварити круто і очистити. Натерти на крупній тертці або нарізати кубиками і викласти зверху грибів. Підсолити і змастити майонезом.
Куряче філе вимити і зварити до готовності. Коли воно трохи охолоне, нарізати тонкими скибочками або кубиками.
Підсолити і поперчити за смаком і викласти, змастивши майонезом.
Присипати зверху тертим сиром, змішаним з майонезом і щільно притиснути, щоб салат добре тримав форму.
Кріп вимити, обсушити і викласти зверху так, щоб він повністю покрив салат. При бажанні його можна подрібнити і присипати зверху.
Прикрашати салат можна болгарським перцем, помідорами, кукурудзою чи оливками, огірком і гранатом.
Коментарі