
Фріттата - італійський омлет, який готують з начинками з сиру, овочів, ковбаси або м'яса. Зазвичай його готують на плиті, потім доводять до готовності в духовці.
У цю страву не повинні додаватися продукти, що містять багато рідини. Готується вона на повільному вогні. Збиті яйця заливаються на дно змащеної маслом сковороди, потім кладеться начинка. Коли нижній шар фріттати запікається, сковороду ставлять у духовку.
Інгредієнти:
6 яєць
3 болгарських перцю
1 червона цибуля
200 г брокколі
200 г стручкової квасолі
1/4 лимона
50 мл оливкової олії
2 зубчики часнику
50 г вершкового масла
сіль, чорний мелений перець, приправи
Приготування:
Змішати яйця з сіллю і приправами.
Розібрати брокколі на суцвіття, перець очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
Часник дрібно порубати, змішати з соком лимона і оливковою олією.
Нарізану цибулю обсмажити на вершковому маслі до м'якості. Додати брокколі та обсмажувати 1 хвилину.
Читайте також: Сирний салат з креветками подають в тарталетках
Додати туди перець і стручкову квасолю, смажити ще 1 хвилину. Покласти часник в лимонному соці і олії, а через 30 секунд залити яйцями.
Коли яйця почнуть застигати, відправити сковороду в розігріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин.
Подавати, посолити, поперчити і посипати зеленню.
Коментарі