Ексклюзиви
середа, 09 липня 2014 11:53

При неправильному зберіганні, мед може стати отруйним

При неправильному зберіганні, мед може стати отруйним

Як відомо, в овочах і фруктах вітаміни, при зберіганні, поступово зникають. З медом ж ситуація абсолютно інша. У цьому продукті корисні елементи можуть зберігатися досить тривалий час. Головне - знати, як правильно зберігати мед.

Температура

Це дуже важлива умова, яка, безпосередньо, впливає на властивості і якість меду. Фахівці радять зберігати мед при температурному режимі від-5С° до +21С°. Так, доведено, що мед не любить перегріву. При нагріванні понад +40 °, мед здатний втратити частину вітамінів і ферментів. У підсумку, з ліків, він може перетворитися просто в солодощі. Охолодження меду також не особливо корисно. Але воно позначається на його властивостях набагато меншою мірою, ніж нагрівання. І все ж, часта зміна температури збереження меду може стати причиною нерівномірної кристалізації.

Тара для меду

Як відомо, мед гідроскопічний. Іншими словами, він добре вбирає вологу. Це, в свою чергу, призводить до збільшення частки води в ньому, а також до його бродіння і навіть псування. Саме тому мед потрібно зберігати тільки в дуже щільно закритій тарі. Найкращим посудом для зберігання меду є вербові барила або скляний посуд.

Мед також можна зберігати в емальованому, глиняному або пластиковому посуді. Однак при цьому треба пам'ятати, що посуд з необробленої глини вбирає вологу, а неякісний пластик може бути досить нестійким до агресивного складу меду. Категорично не годиться для зберігання меду залізний посуд. Все тому, що він може реагувати з речовинами, які входять до складу меду. Заборонено зберігати мед і мідних і оцинкованих ємностях. Мед може вступити з ними в хімічну реакцію і навіть стати отруйним.

Місце зберігання

Важливо також знати, що мед не терпить сонячне світло. Його промені є вкрай згубними для цього продукту. Перебуваючи на сонці, мед втрачає ферменти і вітаміни.

Кращим місцем для зберігання меду є прохолодне темне місце.

Терміни зберігання меду

Зазвичай виробники рекомендують зберігати мед близько 1 року. Але це зовсім не означає, що після закінчення цього часу мед стане непридатним для вживання.

За умови дотримання головних умов, які ми описали вище, зберігання, термін придатності меду - необмежений.

Зараз ви читаєте новину «При неправильному зберіганні, мед може стати отруйним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути