Сказати, що це печиво незвичайне це нічого не сказати. Воно настільки красиве, що його часто печуть просто для декору. Дехто навіть плутає зі справжніми гудзиками. Колір і розмір можна вибрати будь-яким. Якщо є заготовка, можна зробити розміром з долоню і дарувати як сувенір.

Інгредієнти:
Вершкове масло - 170 г
Вершковий сир - 85г
Цукор - 1 склянка
Яйце - 1 шт
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 2,75 склянки
Розпушувач - 1 чайна ложка
Сіль - ¼ чайна ложка
Харчовий барвник
Приготування:
Збити вершкове масло, сир і цукор до повітряного стану.
Додати яйце, ванілін і збити до однорідної маси.
Змішати борошно, розпушувач і сіль. Насипати сухі інгредієнти і замісити тісто.
Розділити його на 2 частини, в кожну додати барвник різних кольорів.

Загорнути кожен шматок тіста харчовою плівкою і поставити в холодильник на 2 години.
Духовку нагріти до 175 C. Дістати тісто з холодильника і розкачати на дошці, присипаній борошном.
Вирізати невеликі кульки залізним ґудзиком, не надто сильно притискаючи, щоб відбився малюнок.
Покласти ґудзики на деко, застелене пергаментним папером.
Поставити в холодильник на 15 хвилин перед випіканням. Потім у духовку на 8-10 хвилин.
Коментарі