Якщо ви любите несподівані поєднання м'ясних продуктів з фруктами, то рецепт приготування печінки з яблуками буде вам до смаку. Це - швидка в приготуванні і дуже смачна страва. На гарнір підуть печені яблучка. До того ж, куряча печінка обійдеться зовсім недорого. Печінка з яблуками виходить соковитою, м'якою, просоченою яблучним ароматом.
Інгредієнти:
Куряча печінка - 250-300 грам
Яблука - 2 штуки
Цибуля ріпчаста - 1 штука
Масло вершкове - 20-30 грам
Сік лимона - чайна ложка
Насіння льону - столова ложка.
Сіль - за смаком
Перець - за смаком
Приготування:
Куряча печінка з яблуками готується в духовці, так вона соковитіша, але для особливо ледачих, можна на плиті. Наш варіант - в духовці. Вибирайте яблука солодкі.
Курячу печінку обволікаємо в борошні і швидко обсмажуємо з двох сторін. Солимо тільки одну сторону.
Поки печінка обсмажується, приготуємо яблука. Яблука промийте, шкірку потрібно залишити, виріжте серцевину і наріжте невеликими шматочками.
У сковороду покласти вершкове масло. Розігрійте і додайте пів чайної ложки лимонного соку, викладіть часточки яблук. Обсмажте до золотистої скоринки.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. На окремій сковороді, цибулю обсмажувати протягом 5 хвилин, до золотистого кольору.
Духовку нагріти до 190 градусів.
У форму для випічки (змащену маслом) викладіть цибулю, посоліть, поперчіть. Зверху викладіть печінку і яблука. Посипаємо зверху лляними насінням.
Випікайте в духовці протягом 10-15 хвилин.
Коментарі