Домашні мариновані печериці виходять смачнішими, ніж магазинні. Завдяки цьому рецепту не треба довго чекати, коли гриби добре просочаться приправами. Всього кілька хвилин і хрусткі ароматні печериці будуть стояти на столі.
Інгредієнти:
Печериці - 500 г
Оцет (столовий, 9%) - 60 мл
Олія - 120 мл
Часник - 3 зуб.
Перець чорний (горошком) - 10 шт
Цукор - 2 ч. л.
Сіль - 1 ч. л.
Лавровий лист - 4 шт
Приготування:
Печериці помити, великі печериці розрізати на 4 частини, середні наполовину, дрібні можна залишити цілими.
У каструлі приготувати маринад. Змішати оцет, олію, цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист.
Покласти в маринад гриби і видавити через прес часник.
Варити, помішуючи, після закипання 5 хвилин. Спочатку здасться, що рідини мало, але гриби дуже швидко виділять багато соку.
Читайте також: У соковиті котлети зі щуки додають шматки вершкового масла
Перекласти гриби в баночку, охолодити і поставити в холодильник на 4 години.
Коментарі