середа, 27 лютого 2013 14:08

Вівсяне печиво запікають із сухофруктами та пластівцями
12

Фото: Фото: Катерина Гончарова

"Збираю рецепти вже протягом 7 років. Почала записувати їх у тоненький зошит, а згодом довелося придбати для кулінарних "знахідок" цілий альбом. Згодом альбомів стало набагато більше. Є в одному з них страва, яку можна їсти в будь-який час протягом дня. Нею можна добре втамувати голод. Це — крюслі, різновид хрустких мюслей. Дуже дієтичний і корисний продукт. Його цілющу дію на організм підтвердить будь-який лікар. При регулярному споживанні страви покращується травлення та зміцнюється імунітет", - розповідає киянка Олена Мариненко.

Для приготування крюслі Олена радить взяти 2 курячих яйця, по 100 грамів вершкового масла та цукру, столову ложку меду, півкілограма вівсяних пластівців. Також — по 100 грамів будь-яких горіхів, насіння, сухофруктів та улюблені спеції.

"Цього разу я узяла мигдаль, волоський горіх, ізюм і курагу. Зі спецій кластиму корицю та мускатний горіх. Із половини пластівців спершу роблю вівсяне борошно, один раз пропускаючи їх крізь м'ясорубку. Далі дрібно нарізаю горіхи та сухофрукти."

Збиває яйця із цукром, додає столову ложку меду і знову збиває. У яєчно-медову масу з цукром додає трохи розтоплене вершкове масло, ще раз збиває суміш до однорідності.

"У масу всипаю вівсяне борошно і ретельно перемішую. Тепер настав час засипати сухофрукти та спеції. Також всипаю 100 грамів вівсяних пластівців, які я не використала для борошна, усе знову перемішую".

"Якщо на цьому етапі зупинитися, то із отриманої маси можна сформувати і запекти прекрасне вівсяне печиво. А якщо додати до крюслі ще з сотню грамів пластівців, отримаємо дуже розсипчасту масу. Її теж можна пекти на деко, не виліплюючи печива. Масу запікають протягом 8 хвилин при температурі 190 градусів. Після цього треба розмішати масу ложкою і потримати в духовці ще пару хвилин. Коли крюслі охолонуть, то стануть максимально хрусткими. А головне — ви отримаєте поживну і надзвичайно корисний продукт. Його можна вживати з кефіром, соком чи какао. Мені найбільше подобається поєднувати крюслі з молоком. Якщо перебуваєте на дієті й не хочете обтяжувати організм жирним м'ясом — просто замініть його на крюслі."

 

 

Зараз ви читаєте новину «Вівсяне печиво запікають із сухофруктами та пластівцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути