Із лимонів, апельсинів та кабачків можна приготувати цитрусове варення.
Рецептом поділився Андрій Приходько.
Чоловік проживає у Розсошенцях Полтавського району. Варення готує щороку, чим радує свою родину.
"Основа — кабачок. Лимона і апельсина додаю зовсім трішки. Насправді дуже люблю кабачки через їхню універсальність. Дружина готує шикарні "лодочки" з них, начинені м'ясом, смажить кабачкові оладки. А я от експериментую із солодким", - розповів Андрій.
На вигляд варення із кабачків не схоже ні на що — воно жовте, пахне лимонами, має неоднорідну консистенцію.
"Для варення беру кілограм цукру і кілограм кабачків. Також один лимон і три апельсина. Чищу кабачки, обов'язково прибираю кісточки. Тру їх на тертці, хоча можна порізати і кубиками — тут уже як кому подобається. Я беру на це варення невеликі баночки, у які зручно вкладати саме натерті овочі", - додав Андрій.
Фрукти для варення чоловік нарізає. Але можна пропустити і через м'ясорубку.
Коли інгредієнти готові, треба їх перемішати в одній великій мисці та засипати цукром.
Далі лишити настоюватися годин на 5-6, аби вони пустили сік.
Після того, як час минув, прокип'ятити отриману масу, охолодити її і знову поставити на вогонь.
І так тричі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодке, яке використовували як афродизіак
Отримане варення розкладіть по стерилізованих банках і закривайте.
Банки, як у випадку з помідорами чи огірками, перевертати не треба.
Також Андрій дав поради, як обрати овочі та фрукти на варення.
"Кабачки беріть недозрілі. Вони матимуть тоншу шкірку і менше насіння. Довжина приблизно 12-20 сантиметрів. Звертайте увагу на зовнішність овоча, щоб був гладеньким і непошкодженим. Якщо м'який і з подряпинами, краще не беріть. Лимон має бути без чорних цяток, нем'яким. Можете навіть понюхати його, аромат вчуватиметься дуже добре. Апельсини вибирають за таким же принципом", - додав Андрій.
Галина Даценко із Розсошенців Полтавського району готує окрошку з копченою рибою – її родина у захваті.
Коментарі