
Ніжний зефір можна зробити ще й освіжаючим. Звичний зефір готують з яблучного пюре, а цей з м'яти.
"Зефір завжди готую сама. Зимою із замороженої малини чи полуниці, а літом м'ятний, - каже 27-річна киянка Маргарита Степанюк. - Ним замість морозива борюся зі спекою. Одночасно виходить і десерт, і охолодження. Організму стає легше і горло не страждає".
Інгредієнти:
М'ята свіжа 100 г
Вода 150 г
Цукор-пісок 250 г
Яблуко 4 шт.
Агар-агар 4 ч. л.
Яєчний білок 1 шт.
Цукор-пісок 250 г
Чорний шоколад - 50 г.
Зелений харчовий барвник
Приготування:
М'яту запарити в 150 мл гарячої води на пів години.
Процідити і охолодити, в цьому холодному настої замочити агар.
Яблука очистити від шкірки і розрізати на 2 частини. Запекти в духовці до помякшення.
Гарячими збити в блендері і додати цукор. Залишити пюре охолоджуватися.
Агар-агар замочити в 150 мл холодного настою м'яти на півгодини.
Потім поставити агар-агар на плиту і постійно помішуючи довести до кипіння, додати цукор 250 г і постійно помішуючи довести до кипіння і варити сироп 5 хвилин.
Відставити, нехай трохи охолоне.
У яблучне пюре додати білок і збити на максимальній швидкості міксером до білого стану.
Не припиняючи збивати тонкою цівкою додати ще гарячий сироп. У процесі збивання додати зеленого барвника.
Перекласти масу в кондитерський мішок.
Читайте також: Фруктовий лід з ківі на смак як коктейль "Мохіто" на паличці
Застелити листи пергаментним папером. Порціями ложкою або кулінарним мішком видкласти туди зефір.
Поставити в холодильник на ніч. Розтопити шоколад у мікрохвильовій печі. Охолодити кілька хвилин і полити половину зефіру.
Решту десерту посипати цукровою пудрою. Склеїти половинки зефіру попарно.
Коментарі