Су-шеф столичного фаст-фуду здорової їжі "Salateira" Ірина Луценко, 33 роки, готує для відвідувачів запашну і м'яку сирну запіканку. Клієнти часто цікавляться, як же їй вдається зробити сирну масу такою ніжною. Рецептом запіканки кухар ділиться із кореспондентом Gazeta.ua.
"Секрет, чому запіканка виходить такою м'якою і ніжною - у ніжному сирі Філадельфія, - зізнається кухар, - Це сир із вершків і молока. Думаю, найбільш схожий до нього за смаком і консистенцією — маскарпоне. Філадельфія — сир трохи дорогий, але раз на місяць можна побалувати себе смачненьким. Або робити такий сир самому. Не варто його замінювати іншим. Подруга колись приготувала вдома запіканку за таким самим рецептом, як я готую для "Salateira". Замість цього сиру вона поклала, здається, плавлені сирки. Смак був зовсім іншим. Запіканка вийшла занадто жорсткою".
Для двох порцій запіканки знадобляться: 200 грамів домашнього сиру або сиру "Президент". Також — 180 грамів сир "Філадельфія", два яйця, 40 грамів манної крупи, 60 грамів цукру,, дрібка ванільного цукру і 40 грамів вершкового масла.
"Усі інгредієнти збиваю до однорідності блендером. Отримана маса має бути трохи густою, але такою, щоб можна було набирати ложкою. До верху заповнюю нею дві круглі форми для запікання, тонко змазані сметаною".
У "Salateira" запіканки готують в параконвекторі. У ньому запікати простіше, бо така техніка — потужніша за звичайну духовку. Часу на запікання витрачають менше на 10 хвилин.
"Якщо пекти вдома на звичайному деко, то духовку треба попередньо розігріти до 175 градусів. Дві запіканки при такій температурі готують близько 40 хвилин".
За 10 хвилин до кінця запікання духовку відкривають, розмазують по верху кожної запіканки по столовій ложці сметани. Це додає їй ще більшої м'якості, допоможе посилити золотавий колір, пояснює кухар. Тоді духовку знову закривають і чекають, доки спечуться повністю.
"Готовність перевіряю зубочисткою. Якщо вона виймається із маси чистою, значить усе готово. Перед подачею поливаю запіканку або сметаною, або рідким згущеним молоком".




















Коментарі